Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Den gode stemning forsvandt - Bavarian sendt ned for tredje dag i træk

21/8 17:03

Den gode stemning på det danske aktiemarked forsvandt ud på eftermiddagen, og det endte onsdag med et mindre fald til C25-indekset.

Demant-aktien var dog i god gænge dagen igennem og endte dagen i toppen af eliteindekset efter en positiv anbefaling fra den amerikanske storbank Morgan Stanley.

I bunden af eliteindekset hang Bavarian Nordic, der blev sendt ned med knap 7 pct. Dermed faldt aktien for tredje handelsdag i træk oven på sidste uges voldsomme kursstigninger.

Foruden en stribe regnskaber uden for C25, var der ikke meget for handlerne at tage fat i. I stedet blev der set frem mod den amerikanske centralbanks årlige symposium i Jackson Hole.

- Jackson Hole starter i morgen, og Jerome Powell (øverste chef i centralbanken, red.) går på talerstolen fredag, så markedet er lidt afventende. Der er nok en forventning i markedet om, at Federal Reserve skal til at komme ud af busken. Jeg synes, de har været gode til at kommunikere, hvad de vil gøre, og det forventer jeg også, at de vil gøre her, lyder det fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

C25-indekset lukkede med et lille fald på 0,2 pct. til 1956,87.

DEMANT TIL TOPS

Demant lukkede onsdag med et plus på 2,1 pct. til 275,60 kr., efter at høreapparatkoncernen er blevet løftet til "overvægt" fra "undervægt" af Morgan Stanley. Kursmålet er samtidig sat op til 320 kr. fra 268 kr. hos den amerikanske storbank.

Aktien har dog stadig givet et negativt afkast i år, blandt andet efter at en stor nedjustering af forventningerne i juli kostede et fald på næsten 15 pct. på en enkelt handelsdag.

I den modsatte ende af C25-indekset faldt Bavarian med 7,7 pct. til 247 kr.

Nedturen følger dog en gigantisk optur for aktien i sidste uge på over 47 pct., da sundhedskrisen som følge af mpox-udbrud i Afrika gav anledning til tro på, at der er flere nye ordrer på vej på Bavarians mpox-vaccine.

- Der skal brygges videre på den her mpox-historie, hvis sidste uges kursstigning skal vedligeholdes. Så Bavarian skal gerne have noget nyt, for hvis det hele bliver afblæst om ti dage, så skal den tilbage til, hvor den var, siger Lars Hytting.

VESTAS SKÅRET

Fra børshusene var der onsdag flere nye kursmål for blandt andet Vestas, Coloplast, Jyske Bank og Lundbeck.

Hos Berenberg blev kursmålet for Vestas blevet skåret til 200 kr. fra 215 kr., hvilket fortsat berettiger til anbefalingen "køb".

Og Coloplast har efter tirsdagens regnskab fået hævet sit kursmål med 5 pct. til 1050 kr. fra tidligere 1000 kr. af finanshuset Jefferies, der gentager "køb". Desuden løftede Kepler Cheuvreux sit kursmål til 910 kr. fra 770 kr. og gentager anbefalingen "hold".

Vestas faldt 1,4 pct. til 153,70 kr.., mens Coloplast gik frem med 1,5 pct. til 900,80 kr.

Lundbeck blev blevet set igennem hos Danske Bank i kølvandet på tirsdagens regnskab, der bød på en opjustering. Banken løftede kursmålet til 49 kr. fra 45 kr. og gentog anbefalingen "hold".

Lundbecks B-aktie steg 4,2 pct. til 45,40 kr.

Derudover fik Jyske Bank skåret sit kursmål til 605 kr. fra 645 kr. hos SEB, der gentager "køb". Jyske Bank, der kom med kvartalsregnskab tirsdag, lukkede 0,6 pct. højere i 538 kr.

SYDBANK SENDT NED

Sydbank blev sendt en smule ned efter sit regnskab for andet kvartal, selv om banken har haft sit bedste halvår nogensinde.

På bundlinjen steg overskuddet isoleret i kvartalet marginalt til 763 mio. kr. fra 758 mio. kr., hvor analytikerne havde estimeret 740 mio. kr.

Aktien faldt 1,1 pct. til 337,20 kr.

Blandt de øvrige sidepapirer var der også nyt fra it-selskabet NNIT, der har fået sin største ordre nogensinde.

NNIT har indgået en kontrakt med en stor eksisterende medicinalkunde i USA om levering af strategiske konsulentydelser inden for kvalitets- og computersystemvalidering til en værdi af op til 130 mio. kr.

Det sendte aktien op med 4,5 pct. til 104 kr.

.\\˙ MarketWire