Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Rentesænkning er bagt ind - moderate fremgang onsdag

22/8 06:32

De amerikanske aktier steg moderat onsdag, og det var regnskabsaktuelle selskaber, der stak ud.

Torsdag morgen er stemningen mere blandet. Futures indikerede tidligt stigninger under 0,1 pct. i de tre store aktieindeks, men markedet er siden vendt. Ved 6-tiden peges der på kursfald på 0,1-0,2 pct.

Onsdag bød på to større nyheder. Den første var en nedrevidering af jobskabelsen i USA med 818.000 stillinger for de 12 måneder frem til og med marts. Det støttede spekulationerne i kommende rentesænkninger.

Den anden nyhed var, ifølge referatet af det seneste rentemøde i USA, at flere af den amerikanske centralbanks chefer faktisk var parate til at støtte en rentenedsættelse allerede i juli, og at flertallet ventede en lempelse til september.

Netop Federal Reserve holder sit årlige symposium i Jackson Hole, Wyoming, med formand Jerome Powells imødesete tale på fredag. Her er forventningen, at han vil indikere, at centralbanken er klar.

Det brede S&P 500-indeks steg med 0,4 pct., og det er nu blot 0,8 pct. fra sin seneste rekord. Nasdaq vandt også 0,6 pct., mens Dow Jones gik 0,1 pct. frem.

- Vi mener, at vækstfrygten er gået for vidt, og nogle steder ser den overvurderet ud i forhold til vores centrale prognose, siger Kamakshya Trivedi, chef for global valuta, renter og strategi for nye markeder hos Goldman Sachs, til Reuters.

- Fra et markedssynspunkt mener vi igen, at det giver mening at gå imod ekstreme bekymringer og bevare troen på fortsat ekspansion og aftagende inflation snarere end en forestående recession.

TYNGET AF TEKNOLOGINAVNE

I S&P 500-indekset var det cyklisk forbrug samt råvarer og materialer, som steg mest blandt sektorerne med plus på 1,2 pct. til begge, mens forsyning også vandt 0,7 pct.

It-aktierne steg desuden 0,5 pct., mens kommunikationsservice også gik 0,2 pct. op.

Det var chipkæmpen Nvidia og Meta Platforms, der relativt set løftede mest i markedet med fremgang på 1,0 og 1,6 pct. Amazon bidrog samtidig med et plus på 0,7 pct., mens Tesla vandt 1,0 pct.

Desuden blandede lavpriskæden Target sig med en mere markant fremgang på 10,3 pct. efter en opjustering i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, hvor det sammenlignelige salg også med 2,0 pct. steg mere end ventet.

Blandt de store aktienavne var der dog også minusser til Microsoft på 0,2 pct., til Apple på 0,1 pct. og til Alphabet på 0,8 pct.

OP- OG NEDJUSTERINGER

Target var onsdag ikke den eneste inden for detail, som kom med kvartalsregnskab. TJX, som gør sig inden for design og nips til hjemmet, opjusterede også, og det sendte aktien op med 6,1 pct.

Varehuskæden Macy's faldt derimod uden for hovedindekset tungt med 12,9 pct. efter en nedjustering af salgsforventningerne i 2024/25-regnskabet til 22,1-22,4 mia. dollar mod et tidligere bud på 22,3-22,9 mia. dollar. Den nye prognose var samtidig omtrent en halv mia. dollar under analytikerne på Wall Streets bud.

Industriselskabet Keysight toppede omvendt S&P 500 med et plus på 13,9 pct. Industriselskabet, der gør sig inden for elektronisk måleudstyr, lagde efter sit tredje kvartal, da omsætningen faldt mindre end ventet, en bedre end ventet prognose for fjerde kvartal frem.

Uden for S&P 500 vandt luksushusbyggeren Toll Brothers også frem med 5,6 pct. efter en opjustering og meldinger om "gunstige" udsigter for markedet. Det smittede i hovedindekset af på konkurrenterne DR Norton og Lennar, der steg frem 3,8 og 2,9 pct.

.\\˙ MarketWire