Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flere Fed-chefer kunne have støttet rentesænkning allerede i juli

22/8 06:35

Flere af medlemmerne af den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, ledelsesgruppe vurderede på det seneste møde i juli, at det kunne have været passende med en rentesænkning allerede dengang, og at de ville kunne have stemt for det.

Det fremgår af referatret fra mødet den 30. og 31. juli, som blev offentliggjort onsdag.

- Alle deltagere støttede opretholdelsen af målintervallet for den føderale fondsrente på 5,25-5,50 pct., selv om flere bemærkede, at de nylige fremskridt med hensyn til inflation og stigninger i arbejdsløshedsprocenten havde givet en plausibel grund til at reducere målintervallet med 25 basispoint på dette møde, eller at de kunne have støttet en sådan beslutning, hedder det i referatet.

Den amerikanske rente har nu ligget i det samme interval i mere end et år, da den seneste forhøjelse kom i juli 2023. Der er dog udsigt til, at næste rentemøde midt i september vil byde på starten af en lempelsescyklus.

- Det store flertal bemærkede, at hvis dataene fortsatte med at komme ind som forventet, ville det sandsynligvis være passende at lempe pengepolitikken på det næste møde.

Her var det igen en pointe for medlemmer af ledelsesgruppen, Federal Open Markte Committee, FOMC, at efterhånden som inflationen aftager, så vil realrenten alt andet lige stige og virke mere bremsende på økonomien.

- Mange deltagere kommenterede, at pengepolitikken fortsat var restriktiv, selv om de udtrykte forskellige synspunkter om graden af restriktion, og nogle få deltagere bemærkede, at igangværende disinflation, uden ændring i det nominelle målinterval for den pengepolitiske rente, i sig selv resulterer i en stramning af pengepolitikken.

ØGET RISIKO FOR BESKÆFTIGELSEN

Senest i juni blev PCE Core, Federal Reserves foretrukne opgørelse for kerneinflationen, opgjort til 2,6 pct., og det betyder, at realrenten på det tidspunkt var omtrent 2,80 pct.

Centralbankens mål er en kerneinflation på 2,0 pct. om året, og renteudvalget noterede sig, at det går den rigtige vej. Bankens andet hovedmål er maksimal beskæftigelse.

- Et flertal af deltagerne bemærkede, at risikoen for beskæftigelsesmålet var steget, og mange deltagere bemærkede, at risikoen for inflationsmålet var faldet. Nogle deltagere bemærkede risikoen for, at en yderligere gradvis lempelse af arbejdsmarkedsforholdene kunne overgå til en mere alvorlig forværring.

Og hvis det ikke lykkes for Federal Reserve at tilpasse pengepolitikken, altså sænke renten tids nok, så en recession undgås, kan det blive en dyr regning, som økonomien skal betale.

- Mange deltagere bemærkede, at en for sen eller for lille reduktion af den pengepolitiske bremse kunne risikere at svække den økonomiske aktivitet eller beskæftigelsen unødigt. Et par deltagere fremhævede især omkostningerne og udfordringerne ved at tackle en sådan svækkelse, når den først er fuldt i gang.

.\\˙ MarketWire