Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA-rentesænkning til september bekræftet af lavere jobtal

22/8 06:34

I perioden fra marts 2023 til marts 2024 blev der skabt 818.000 færre jobs i USA, end tidligere opgjort, viste en revision onsdag, og det peger på, at arbejdsmarkedet i USA ikke er så stærkt, som man ellers havde troet.

Derfor er det nu sikkert, at Federal Reserve vil sænke renten på sit kommende rentemøde midt i september, skriver Bloomberg News.

- Hovedbudskabet fra revisionen er i mine øjne, at det styrker opfattelsen af, hvor fjollet det er at lade den næste jobrapport være afgørende for, om renten skal sænkes 25 eller 50 basispoint til september, siger Niel Dutta, cheføkonom hos Renaissance Macro Research.

- Hvad, denne revision af data indebærer, er, at uanset hvad det næste jobtal bliver, så er det i virkeligheden lavere.

Onsdagens justeringen svarer til en reduktion af den månedlige jobskabelse i perioden på 68.000 stillinger.

- Hvis man er i lejren for en rentesænkning i september, så besegler de her data det stort set i forhold til, hvad Federal Reserve har brug for, hvis den skal sænke renten, siger Jamie Cox, direktør hos Harris Financial Group.

Netop onsdag er referatet af det seneste rentemøde i juli også offentliggjort, og det bekræfter reelt de samme tanker. Flertallet af ledelsesgruppen udtrykte, at det var passende at sænke renten til september på baggrund af en forværret situation på arbejdsmarkedet og en aftagende inflation. Desuden var der flere af cheferne, som ville kunne have støttet en rentesænkning allered på det møde.

.\\˙ MarketWire