Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Bavarian og GN tager fokus i et afventende marked før Jackson Hole-møde

22/8 08:22

GN kommer i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked torsdag efter et lidt skuffende regnskab for andet kvartal, og Bavarian Nordic kan også forventes at få opmærksomhed oven på annonceringen af en stor ordre på sin koppe- og mpox-vaccine.

Overordnet peger det i retning af en aktieåbning i Europa uden større udsving i forhold til onsdagens slutniveauer. Den tyske DAX-future ligger omtrent uændret, og der er heller ikke meget spræl i de amerikanske indeksfutures torsdag morgen.

Der kan blive tale om et marked præget af afventende investorer frem mod den amerikanske centralbanks årlige konference i Jackson Hole, som starter senere på dagen, men hvor hovedbegivenheden er talen af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, fredag kl. 16.

Herhjemme faldt C25-indekset onsdag med 0,2 pct. til 1956,87.

ERHVERVSTILLIDEN I FOKUS

- I dag byder nøgletalskalenderen endelig på spændende nøgletal. Investorerne holder særligt øje med PMI’erne, der er de vigtigste vækstsignaler fra euroområdet. Et fald over de to seneste måneder stiller spørgsmål ved styrken af opsvinget i euroområdet. Der kommer også løntal fra euroområdet, som ECB holder nøje øje med. Fra USA er der mest opmærksomhed om ansøgningerne om dagpenge, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

GN er torsdag morgen kommet med regnskab for andet kvartal, hvor det overordnede indtryk er skuffende. Den organiske vækst endte i kvartalet på 5 pct. mod ventet 5,1 pct. af analytikerne, og driftsmarginen, EBITA, på 8,3 pct. skuffer i forhold til analytikerkonsensus på 8,7 pct.

Aktien i GN faldt onsdag 0,1 pct. til 183,15 kr.

BAVARAIN SER NU ET RESULTAT I TOPPEN AF INTERVAL

Bavarian Nordic kunne onsdag aften meddele, at det har indgået en kontrakt med et uoplyst europæisk land om levering af 440.000 doser koppe- og mpox-vaccine.

Leveringen af vaccinerne vil ske i 2024 og vil derfor indgå i regnskabsåret 2024, og på den baggrund præciserer den danske vaccineproducent sine forventninger til den høje ende af det udmeldte interval.

Bavarian Nordic sætter ikke værdi på ordren, men det samlede omfang af indgåede kontrakter inden for "public preparedness" nærmer sig med den niveauet 3000 mio. kr., hvilket er i den høje ende af det udmeldte interval på 2700-3000 mio. kr.

På den baggrund bekræfter Bavarian Nordic også sine egne forventninger i den høje ende af de udmeldte intervaller om en omsætning på 5000-5300 mio. kr. og et driftsoverskud på 1100-1350 mio. kr.

Torsdag morgen har Bavarian desuden leveret regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening overrasker positivt i forhold til analytikernes forventninger.

Aktien i Bavarian Nordic steg i sidste uge 48 pct., efter at WHO erklærede mpox en global sundhedskrise. I denne uge er aktien imidlertid bakket 12,9 pct. til lukkekursen onsdag på 247 kr.

Isoleringskoncernen Rockwool fastholder forventningerne i sit halvårsregnskab, hvilket også var ventet, efter at selskabet i juli opjusterede forventningerne til lønsomheden.

Onsdag steg Rockwool-aktien 0,6 pct. til 2762 kr.

GUBRA SKRUER OP FOR FORVENTNINGERNE

Biotekselskabet Gubra er også kommet med regnskab for andet kvartal, og har i den forbindelse løftet forventningerne til den organiske omsætningsvækst til 23-28 pct. fra 15-20 pct.

Derudover venter Gubra nu en justeret EBIT-margin på 29-32 pct., hvor den før lå på 28-31 pct.

Gubra-aktien faldt onsdag 1,3 pct. til 612 kr.

Der er analysenyt til Lundbeck efter medicinalkoncernens halvårsregnskab tidligere på ugen. Hos finanshuset Leerink Partners løftes kursmålet til 45 kr. fra 35 kr., og britiske Barclays hæver sit til 44 kr. fra 40 kr.

Onsdag steg aktien 4,2 pct. til 45,40 kr.

Køkkenaktien TCM får også analytikerfokus efter sit halvårsregnskab. Carnegie har kvitteret for regnskabet ved at hæve anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 85 kr. fra 65 kr.

Imens har Carlsberg fået sænket sit kursmål hos HSBC til 950 kr. fra 1040 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Carlsberg steg 1,2 pct. til 760 kr. i onsdagens marked.

.\\˙ MarketWire