Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Bavarian til tops efter stor ordre og dyk til GN efter regnskab

22/8 09:21

GN tager en dukkert fra åbningen af det danske aktiemarked torsdag, hvor der til gengæld er rift om aktien i Bavarian Nordic efter en stor ordre på sin koppe- og mpox-vaccine og et bedre regnskab end ventet.

Efter få minutters handel ligger C25-indekset 0,2 pct. højere i 1960,39 efter stigninger i 15 af de 25 eliteaktier.

Bavarian Nordic skiller sig ud med en kursstigning på 8,5 pct. til 268,60 kr., efter at selskabet onsdag aften kunne meddele, at det har indgået en kontrakt med et uoplyst europæisk land om levering af 440.000 doser koppe- og mpox-vaccine.

Leveringen af vaccinerne vil ske i 2024 og vil derfor indgå i regnskabsåret 2024, og på den baggrund præciserer den danske vaccineproducent sine forventninger til den høje ende af det udmeldte interval.

BEDRE KVARTALSTAL END VENTET

Torsdag morgen har Bavarian desuden leveret regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening overraskede positivt i forhold til analytikernes forventninger.

Aktien i Bavarian Nordic steg i sidste uge 48 pct., efter at WHO erklærede mpox en global sundhedskrise, men på ugens første tre handelsdage dykkede aktien imidlertid samlet 12,9 pct.

GN er også i vælten efter et regnskab for andet kvartal, hvor det overordnede indtryk er skuffende. Den organiske vækst endte i kvartalet på 5 pct. mod ventet 5,1 pct. af analytikerne, og driftsmarginen, EBITA, på 8,3 pct. skuffede også i forhold til analytikerkonsensus på 8,7 pct.

I den indledende handel sendes GN-aktien ned med 6,2 pct. til 171,35 kr.

Isoleringskoncernen Rockwool fastholder forventningerne i sit halvårsregnskab, hvilket også var ventet, efter at selskabet i juli opjusterede forventningerne til lønsomheden.

Rockwool-aktien reagerer afdæmpet med et fald på 0,7 pct. til 2742 kr.

GUBRA SKRUER OP FOR FORVENTNINGERNE

Biotekselskabet Gubra er også kommet med regnskab for andet kvartal, og har i den forbindelse løftet forventningerne til den organiske omsætningsvækst til 23-28 pct. fra 15-20 pct.

Derudover venter Gubra nu en justeret EBIT-margin på 29-32 pct., hvor den før lå på 28-31 pct.

Gubra-aktien stiger fra start med 1,6 pct. til 622 kr.

Der er analysenyt til Lundbeck efter medicinalkoncernens halvårsregnskab tidligere på ugen. Hos finanshuset Leerink Partners løftes kursmålet til 45 kr. fra 35 kr., og britiske Barclays hæver sit til 44 kr. fra 40 kr.

Onsdag steg aktien 4,2 pct. - og torsdag fra åbningen stiger den yderligere 0,6 pct. til 45,65 kr.

Køkkenaktien TCM får også analytikerfokus efter sit halvårsregnskab. Carnegie har kvitteret for regnskabet ved at hæve anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 85 kr. fra 65 kr.

TCM stiger 5,3 pct. til 67,80 kr.

Fremadrettet har investorerne fokus på den amerikanske centralbanks årlige konference i Jackson Hole, som starter senere på dagen, men hvor hovedbegivenheden er talen af den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, fredag kl. 16.

Derudover kommer der torsdag erhvervstillidstal i form af de såkaldte PMI-indikatorer.

- Der kommer også løntal fra euroområdet, som ECB holder nøje øje med. Fra USA er der mest opmærksomhed om ansøgningerne om dagpenge, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

.\\˙ MarketWire