Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Bavarian og GN i hver sin ende af positivt C25

22/8 11:28

Bavarian Nordic er højdespringer torsdag ved middagstid på det danske aktiemarked, efter at vaccineproducenten har løftet sløret for endnu en stor koppevaccineordre, et løft af forventningerne og et pænt regnskab for andet kvartal.

I modsatte ende bunder GN efter en skuffende udvikling i andet kvartal.

Overordnet er stemningen god på det danske aktiemarked torsdag, og C25-indekset stiger ved 11.15-tiden 0,7 pct. til 1969,96.

Også Rockwool har været i ilden med sit regnskab, der dog på forhånd var delvist kendt, og reaktionen er da også derefter.

- Vi er kommet lidt ud af skyggen af temaet for to-tre uger siden, hvor vi var bange for recession i USA efter en svag jobrapport. Så har der været jobtal sidenhen, der ikke har vist recessionstakter, og fornuftige regnskaber, så et sammensurium af det har gjort, at vi faktisk er kommet rigtigt godt igen og er tilbage fra før jobrapporten, som skabte balladen, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

I baghovedet hos handlerne er også det årlige centralbanksymposium i Jackson Hole i USA, der starter torsdag. Opmærksomheden er dog i højere grad rettet mod fredag, hvor Jerome Powell, der er formand for USA's centralbank, Federal Reserve, klokken 16 taler.

Senere torsdag venter dertil regnskaber fra Royal Unibrew og Scandinavian Tobacco Group.

VACCINEORDRER, OPPRÆCISERING OG REGNSKAB

Bavarian Nordic brager i vejret torsdag med 11,5 pct. til 275,50 kr., efter at selskabet onsdag aften offentliggjorde en ordre på 440.000 doser af koppe- og mpox-vaccinen Imvanex til et ikke-oplyst land i Europa.

Med ordren følger også en præcisering af forventningerne til nu en omsætning på 5300 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på 1350 mio. kr.

Og de positive overraskelser stopper ikke med gårsdagens ordre. Torsdag har vaccineproducenten fremlagt regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening overraskede positivt i forhold til analytikernes forventninger.

Selv med dagens stigning er Bavarian aktien i minus med 3,3 pct. for ugen efter noget af et kursridt og et ugeplus på 48 pct. sidste uge. Det har fået nogle investorer til at hjemtage gevinster.

Også hos GN er der store bevægelser i aktien torsdag - bare med negativt fortegn - efter at høreapparatproducenten har skuffet med sit regnskab for andet kvartal.

I perioden realiserede GN en organisk vækst på 5,0 pct., mens der var ventet 5,1 pct., og indtjeningsgraden, EBITA, var 8,3 pct. mod konsensus på 8,7 pct.

For det sendes aktien ned med 9,8 pct. til 165,30 kr.

- Set på, hvad estimaterne skal ned, er det nok lidt voldsomt, men omvendt har mange os pushet for at købe aktien op til regnskabet. Så jeg tror egentlig, at man lå lidt positioneret til, at der skulle komme noget fornuftigt fra GN, og derfor får den lidt ekstra, siger Martin Munk.

Isoleringskoncernen Rockwool stiger 0,4 pct. til 2772 kr. efter sit regnskab. Her fastholdes forventningerne, der blev opjusteret i juli.

GUBRA OPJUSTERER

Biotekselskabet Gubra har opjusteret forventningerne til 2024 i forbindelse sit regnskab for andet kvartal.

Selskabet, der også forsker i fedmemedicin, venter nu organisk vækst på 23-28 pct. fra 15-20 pct. og en justeret driftsmargin, EBIT, på 29-32 pct. fra før 28-31 pct.

Gubra-aktien stiger 0,8 pct. til 617 kr.

Lundbeck er blevet regnet på hos analytikerne, efter at medicinalkoncernen fremlagde halvårsregnskab tidligere på ugen. Det har fået finanshuset Leerink Partners til at løfte kursmålet til 45 kr. fra 35 kr., og hos Barclays er det hævet til 44 kr. fra 40 kr.

Aktien bakker 0,6 pct. til 45,12 kr. efter en fremgang på 4,2 pct. onsdag.

Køkkenaktien TCM får også analytikerfokus efter sit halvårsregnskab. Carnegie har kvitteret for regnskabet ved at hæve anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 85 kr. fra 65 kr.

TCM stiger 7,1 pct. til 69 kr.

Også MT Højgaard er i hopla, efter at byggeselskabet har fremlagt tal for andet kvartal, der bød på vækst fra top til bund.

Aktien stiger 4,8 pct. til 185,50 kr.

.\\˙ MarketWire