Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Prisen på søfragt fortsætter med at dykke - fragt til Europa trækker ned

22/8 12:18

Prisen for at få fragtet en container til søs faldt endnu engang i sidste uge.

Det fremgår af rateindekset World Container Index, der torsdag opgøres af konsulenthuset Drewry og gælder for en 40-fods container. Det er dermed femte uge i streg, at det overordnede indeks dykker.

For den seneste uge er prisen faldet 2 pct. til 5319,18 dollar.

A.P. Møller-Mærsk og de øvrige containerrederier behøver dog ikke hænge med hovederne af den grund, da raterne opgjort på årsbasis fortsat er steget i omegnen af 200 pct.

De højere priser skal ses ikke mindst i lyset af konflikten i Mellemøsten, der har affødt flere angreb på fragtskibe i Det Røde Hav og gjort det nødvendigt for rederierne at vælge den lange rute syd om Afrika. Dermed trækkes kapacitet ud af markedet, der rykker ved udbuddet og sender priserne op.

Til at trække ned var prisen på ruterne fra Shanghai til Rotterdam, som endte ugen 4,2 pct. lavere i 7429 dollar.

Raterne mellem Shanghai og Los Angeles gik en anelse i modsat retning og steg 1,6 pct. til 6401 dollar efter flere uger med fald. Også prisen til New York steg 0,5 pct. til 8811 dollar.

.\\˙ MarketWire