Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian har flere vaccineordrer i sigte, spår amerikansk storbank

22/8 12:26

Der er flere vaccineordrer og muligvis en opjustering på vej fra Bavarian Nordic, mener den amerikanske storbank Citi.

Torsdagens kvartalsregnskab fra Bavarian mødes derfor atter med en købsanbefaling fra Citi, der mener, at aktiemarkedet undervurderer pengestrømmene fra Bavarians koppe- og mpox-vaccine, Jynneos.

Meldingen følger onsdag aftens vaccineordre.

Et unavngivent europæisk land, ifølge Citi formentlig Frankrig, bestilte i alt 440.000 doser og fik Bavarian til at løfte sin prognose til den øvre ende af de tidligere udmeldte intervaller.

Dermed venter Bavarian nu venter en omsætning på 5300 mio. kr. og et driftsoverskud på 1350 mio. kr.

Oven i har Bavarian desuden i weekenden varslet, at det kan levere op til 10 mio. doser koppevaccine frem til udgangen af 2025, heraf 2 mio. doser i år i forbindelse med det seneste udbrud af mpox i Afrika.

I den forbindelse er yderligere ordrer på mpox-vaccine sandsynlige, og dermed er der også mulighed for, at Bavarian igen må opjustere, mener Citi.

- I forhold til at bedømme omfanget af en opjustering indebærer hver 1 mio. ekstra leverede doser en omsætningsstigning på 0,4-1,1 mia. kr., skriver analytiker Peter Verdult.

Beregningen sker med udgangspunkt i, at ordrerne, alt efter omfang, afregnes til mellem 60 og 160 dollar per dosis, svarende til mellem 400 og 1070 kr. per styk.

CITI SER STORE PENGESTRØMME FRA KOPPEVACCINEN

Det helt store spørgsmål er dog, hvor mange doser, Bavarian rent faktisk vil få solgt.

Da verdenssundhedsorganisationen, WHO, for godt en uge siden erklærede global sundhedskrise på grund af mpox-udbruddet, udløste beslutningen massiv efterspørgsel efter Bavarian på børsen.

Samlet steg Bavarian, der har den eneste godkendte vaccine til mpox i Europa og USA, alene i sidste uge med over 47 pct.

Siden faldt aktien mandag til onsdag i denne uge med samlet 13 pct., inden vaccineordren og torsdagens regnskab skabte så meget fornyet interesse om Bavarian, at den galopperer frem med 11 pct. til 274,90 kr. torsdag middag.

Og armlægningen mellem aktiemarkedets optimister og skeptikere vil formentlig fortsætte.

- Debatten på markedet vil fortsat være, at optimisterne hævder, at den nuværende aktiekurs massivt undervurderer de sandsynlige pengestrømme fra Jynneos som en større og mere holdbar indtægtsstrøm, og udsigterne for porteføljen af rejsevacciner.

- Skeptikerne vil hævde, at mpox-udbruddet hurtigt er ovre og pege på, at der ikke er nogen nævneværdig pipeline ud over Chikungunya. Selv om aktierne nu er tættere på vores kursmål efter en lang periode, hvor de har ligget omkring 150-170 kr. per aktie, mener vi fortsat, at den nuværende aktiekurs massivt undervurderer de sandsynlige pengestrømme fra Jynneos som en større og mere holdbar indtægtsstrøm, rejsevaccineporteføljen og Chikungunya-muligheden, skriver Citi.

Banken peger i øvrigt på, at Bavarian i 2025 også vil have mulighed for at udbetale udbytte eller købe egne aktier tilbage.

Citis kursmål, der ikke er blevet justeret i år, er 294 kr.

.\\˙ MarketWire