Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chefstrateg om amerikanske aktivitetsindeks: Tyder på fin vækst

22/8 16:07

Det er ikke mere end godt et par uger siden, at der var store fald på aktiemarkedet, angiveligt blandt andet som konsekvens af en omsiggribende frygt for økonomisk recession i USA.

Men nogen voldsom afmatning er der umiddelbart ikke tegn på i eftermiddagens aktivitetsindeks fra USA, vurderer chefstrateg.

- Man skal altid se på tværs af en række økonomiske nøgletal for at lave en samlet vurdering af den økonomiske situation, men PMI-tallene understøtter ikke synspunktet, at amerikansk økonomi skulle befinde sig i en økonomisk krise allerede nu.

- Tværtimod tyder de på en fin vækst, der stemmer overens med, hvad vi normalt ser i et opsving. Derfor bør de også hjælpe til med at reducere recessionsfrygten yderligere. Vi ser da også, at renter stiger efter offentliggørelsen, konstaterer chefstrateg Mikael Olai Milhøj fra Sterna Capital Partners i en kommentar.

PMI-målingerne, der er baseret på spørgeskemaundersøgelser hos indkøbschefer for en række virksomheder, afslørede et nogenlunde lyst syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi i august.

Det viser en foreløbig opgørelse fra S&P Global.

Overordnet landede indekset i august på 54,1 mod ventet 53,2 og 54,3 i juli. Dermed indikerer indekset stadig vækst. Det neutrale niveau, der indikerer nulvækst, er 50.

For servicesektoren blev PMI opgjort til 55,2 i august mod økonomernes forventning om 54,0 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For industrisektoren lød PMI dog på 48,0 mod ventet 49,5. I juli lå det på 49,6.


.\\˙ MarketWire