Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Højt humør med Bavarian i front

22/8 17:05

Bavarian Nordic strøg til tops torsdag, hvor en stor vaccineordre og en oppræcisering fra onsdag blev fulgt op af et regnskab over forventning.

I modsat ende endte GN, der omvendt skuffede gevaldigt med sit regnskab for andet kvartal.

Facit for det brede C25-indeks var positivt med en fremgang på 0,7 pct. til 1969,52.

- Vi er kommet lidt ud af skyggen af temaet for to-tre uger siden, hvor vi var bange for recession i USA efter en svag jobrapport. Så har der været jobtal sidenhen, der ikke har vist recessionstakter, og fornuftige regnskaber, så et sammensurium af det har gjort, at vi faktisk er kommet rigtigt godt igen og er tilbage fra før jobrapporten, som skabte balladen, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

I baghovedet hos handlerne er også det årlige centralbanksymposium i Jackson Hole i USA, der starter torsdag. Opmærksomheden er dog i højere grad rettet mod fredag, hvor Jerome Powell, der er formand for USA's centralbank, Federal Reserve, taler klokken 16.

Efter børslukning var der nyt fra både Scandinavian Tobacco Group og Royal Unibrew.

VACCINEORDRER, OPPRÆCISERING OG REGNSKAB

Bavarian Nordic gik hele 10,2 pct. frem til 272,30 kr. torsdag, efter at selskabet onsdag aften offentliggjorde en ordre på 440.000 doser af koppe- og mpox-vaccinen Imvanex til et ikke-oplyst land i Europa.

Med ordren følger også en præcisering af forventningerne til nu en omsætning på 5300 mio. kr. og et driftsresultat, EBITDA, på 1350 mio. kr.

Og de positive overraskelser stopper ikke med gårsdagens ordre. Torsdag fremlagde vaccineproducenten regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening overraskede positivt i forhold til analytikernes forventninger.

Trods den tocifrede stigning er Bavarian-aktien stadig i minus for ugen med 4,0 pct. efter noget af et kursridt og et ugeplus på næsten 48 pct. sidste uge. Det har fået nogle investorer til at hjemtage gevinster.

Også hos GN var der store bevægelser i aktien torsdag - bare med negativt fortegn - efter at høreapparatproducenten skuffede med sit regnskab for andet kvartal.

I perioden realiserede GN en organisk vækst på 5,0 pct., mens der var ventet 5,1 pct., og indtjeningsgraden, EBITA, var 8,3 pct. mod konsensus på 8,7 pct.

Aktien faldt 9,2 pct. til 166,35 kr.

- Set på, hvor meget estimaterne skal ned, er det nok lidt voldsomt, men omvendt har mange også pushet for at købe aktien op til regnskabet. Så jeg tror egentlig, at man lå lidt positioneret til, at der skulle komme noget fornuftigt fra GN, og derfor får den lidt ekstra, siger Martin Munk.

GUBRA MED OPJUSTERING

Biotekselskabet Gubras opjustering blev torsdag mødt med afdæmpet begejstring.

Selskabet, der også forsker i fedmemedicin, venter nu organisk vækst på 23-28 pct. mod tidligere 15-20 pct. og en justeret driftsmargin, EBIT, på 29-32 pct. fra før 28-31 pct.

Gubra-aktien steg 1,3 pct. til 620 kr.

Lundbeck er blevet regnet på hos analytikerne, efter at medicinalkoncernen fremlagde halvårsregnskab tidligere på ugen. Det har fået finanshuset Leerink Partners til at løfte kursmålet til 45 kr. fra 35 kr., og hos Barclays er det hævet til 44 kr. fra 40 kr.

Aktien faldt 0,9 pct. til 45 kr. efter et plus på 4,2 pct. onsdag.

Køkkenaktien TCM fik også analytikerfokus efter sit halvårsregnskab. Carnegie kvitterede for regnskabet ved at hæve anbefalingen til "køb" fra "hold" og kursmålet til 85 kr. fra 65 kr.

TCM steg 5,6 pct. 68 kr.

Også MT Højgaard var i hopla, efter at byggeselskabet fremlagde tal for andet kvartal, der bød på vækst fra top til bund.

Aktien vandt 7,1 pct. til 189,50 kr.

.\\˙ MarketWire