Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: JD Sports anførte detailsektorens fremgang i grønt Stoxx 600

22/8 17:55

Den britiske sportstøjsforhandler JD Sports toppede torsdag det europæiske aktiemarked, efter at selskabet kunne rapportere om nyvækst i sit andet kvartal.

Det var også detailsektoren i Europa, der nød størst fremgang torsdag og fremgang til 10 af underindeksets 11 medlemmer.

Også i det brede fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 var der grønt med en fremgang på 0,3 pct.

I markedets bevidsthed fyldte også den amerikanske centralbank, Federal Reserves, centralbanksymposium i Jackson Hole.

- Forvent ingen overraskelser fra Jackson Hole. Der har allerede været rigelig kommunikation op til det. Den sidste ting, de (Federal Reserve, red.) har brug for, er at ryste markedet, siger Daniel Morris, der er chefmarkedsstrateg i BNP Paribas Asset Management, til Reuters.

JD Sports leverede igen vækst i sit andet kvartal af 2024, og det mødes med positive tilkendegivelser fra analytikerkorpset.

Sportstøjsforhandleren realiserede i perioden en organisk salgsvækst på 8,3 pct. og en vækst i det sammenlignelige salg på 2,4 pct.

- Vi mener, at det er betryggende, givet at JD er tilbage til positiv sammenlignelig salgsvækst, og det viser modstandsdygtigheden i JD's multiformatsudbud, skriver analytiker Richard Chamberlain ifølge Bloomberg News.

Hos amerikanske Citi bemærkes det, at regnskabet viste "resultater langt bedre end ventet" - særligt i Storbritannien og Nordamerika.

Aktien steg 10,7 pct. til 141,85 pence på børsen i London.

.\\˙ MarketWire