Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Stille start i vente med fokus på ALK, Unibrew og Powell

23/8 07:53

Allergivaccineselskabet ALK-Abelló og bryggerikoncernen Royal Unibrew er blandt aktierne i fokus på det danske aktiemarked fra åbningen fredag.

Begge selskaber afleverede regnskaber efter dansk børslukketid torsdag, og mens ALK her opjusterede sin prognose for hele året, oppræciserede Unibrew sit skøn for årets bedrifter til den øvre ende af det tidligere udmeldte i forventningsinterval.

I eftermiddag kan der komme ekstra udsving i markedet, når den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, kl. 16 går på talerstolen på centralbankkonferencen i Jackson Hole i Wyoming.

AFVENTENDE MARKED FØR TALE

Umiddelbart tegner det til en rolig aktieåbning i Europa af dømme efter den tyske DAX-future, der ligger næsten uændret, mens de amerikanske indeksfutures stiger 0,2-0,6 pct. og dermed tyder på revanchering efter sene aktiefald i USA torsdag aften.

Herhjemme steg C25-indekset torsdag med 0,7 pct. til 1969,52 anført af Bavarian Nordic og Novo Nordisk med plusser på henholdsvis 10,2 og 2,4 pct., mens GN var dagens helt store taber med et fald på 9,2 pct. efter sit regnskab.

For anden gang på to måneder opjusterede ALK-Abelló torsdag aften sine forventninger til hele året. Det skete i regnskabet for andet kvartal, som var bedre end ventet.

De nye forventninger antyder, at analytikerkorpset under ét skal løfte sine estimater for driftsindtjeningen med i omegnen af 5 pct. Og nogenlunde samme reaktion spår Jefferies på aktiemarkedet.

- Aktien vil sandsynligvis stige et midt til høj encifret antal pct., skriver Jefferies i et notat.

ALK-Abelló steg torsdag 0,4 pct. til 161,10 kr.

LØFTER BUNDEN AF FORVENTNINGSINTERVAL

Royal Unibrew nøjedes i sit regnskab torsdag efter lukketid med at præcisere sine forventninger i den øvre ende af den tidligere prognose. Bryggeriet venter nu et driftsresultat, EBIT, på 1950-2025 mio. kr. mod tidligere ventet 1875-2025 mio. kr.

Unibrew faldt torsdag 0,8 pct. til 510,50 kr.

Scandinavian Tobacco Group leverede også halvårstal torsdag efter børslukketid, og her blev forventninger til hele året fastholdt. Tobaksaktien faldt torsdag 0,8 pct. til 101,40 kr.

Fredag kommer der regnskaber fra Gyldendal, HusCompagniet, SP Group, Silkeborg IF og Strategic Investments.

Der har været en strøm af analytikerjusteringer for aktierne i nogle af de selskaber, der har afleveret regnskab tidligere på ugen.

Det gælder blandt andet for GN, som torsdag faldt markant efter sine halvårstal. Mens SEB, Morgan Stanley, DNB og Carnegie siden har trimmet deres kursmål, har JPMorgan løftet sit kursmål til 266 kr. fra 226 kr.

GN-aktien endte torsdag i 166,35 kr. efter et fald på 9,2 pct.

Rockwool får hævet sit kursmål hos Morgan Stanley til 3023 kr. fra 2664 kr. efter isoleringskoncernens regnskab for andet kvartal. Anbefalingen er uændret "ligevægt".

Aktien steg torsdag 0,4 pct. til 2772 kr.

SERVICEKONCERN SÆNKES AF FRANSK STORBANK

Der er også analytikernyt om ISS, som får sænket både kursmål og anbefaling hos det franske finanshus BNP Paribas.

Kursmålet sænkes til 130 kr. fra 155 kr., og anbefalingen af aktien nedgraderes til "neutral" fra "outperform".

Det nye kursmål indikerer et potentiale for serviceaktien på 6,3 pct., efter at aktien torsdag steg 0,8 pct. til 122,30 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire