Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til lavere rente mens markedet fordøjer Fed-chefs tale

26/8 06:46

Det tegner til små rentefald mandag morgen, når markedet for statspapirer går i gang.

Det er talen fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, fredag, der fortsat er den overordnede drivkraft. Derudover kommer der mandag formiddag tal for det tyske erhvervstillidsindeks fra IFO for august, som kan presse renten ned, hvis det skuffer, efter fredagens tyske PMI-tal ikke var opløftende læsning.

- Den tyske økonomi står fortsat i stampe, hvilket har været tilfældet gennem lang tid. De tyske virksomheder er heller ikke optimister. IFO-indekset ligger på meget lave niveauer. Faktisk så lave niveauer, at det tidligere har været konsistent med en tysk recession, skriver Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Fredag faldt renten på det danske obligationsmarked efter den amerikanske centralbankchef lagde op til rentenedsættelser, når den amerikanske centralbank til september holder sit næste rentemøde.

Her lød det blandt andet, at "det er på tide at justere pengepolitikken"

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i 2,19 pct., hvilket var 1 basispoint lavere end dagen før.

I USA faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation med 5 basispoint til 3,80 pct. Mandag morgen falder renten på den tiårige T-bond yderligere til 3,78 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 3 point lavere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede forud for weekenden.

.\\˙ MarketWire