Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/lukning: Marginalt plus indleder ugen - Fed-effekten allerede forduftet

26/8 17:49

Fredagens begejstring over udsigten til en rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank til september var mandag allerede forsvundet fra det europæiske aktiemarked, som dog på de sidste meter klemte en marginal stigning ud af anstrengelserne.

Markedsdeltagerne havde allerede inden fredagens tale fra chefen for Federal Reserve, Jerome Powell, indregnet den rentenedsættelse, som han ved den lejlighed lagde op til.

I stedet gik markedet i krybesporet frem mod vigtige inflationstal senere på ugen. Fokus er fortsat på, om den amerikanske økonomi ender i recession, før Federal Reserve får grebet ind med sine pengepolitiske lempelser.

Stoxx 600-indekset endte 0,01 pct. højere, mens det tyske DAX-indeks faldt marginalt med 0,1 pct., og det franske CAC 40 steg 0,2 pct.

- Markederne jonglerer formentlig med den fortsat forværrede nyhedsstrøm, der kommer fra USA og sandsynligvis Europa, siger Florian Ielpo, der er chef for makroanalyse hos Lombard Odier Asset Management, til Bloomberg News.

Blandt taberne i Stoxx 600-indekset var både Ambu, Sydbank og Mærsk, men generelt var udsvingene til den helt begrænsede side.

Der er nemlig kommet mere ro på nyhedsstrømmen efter nogle hektiske regnskabsuger, men på plakaten mandag var dog blandt andet et bindende bud fra Siemens Healthineers på en lille del af schweiziske Novartis, der beskæftiger sig med molekylær billeddannelse.

Det tyske selskabs aktie faldt med 0,4 pct. til 51,22 euro, mens Novartis steg 0,5 pct. til 100,88 schweizerfranc.

.\\˙ MarketWire