Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Ugestart med moderate fald - men Dow Jones i rekord

27/8 06:32

De amerikanske aktier indledte den nye uge med mindre kursfremgang, men en vending i teknologiaktierne ændrede retningen til moderate kursfald.

Tirsdag morgen er der baseret på futuresmarkedet udsigt til mindre kursfald i størrelsesordenen 0,1 pct. for to ud af de tre ledende indeks, når markedet åbner i New York. Nasdaq-futuren ligger som den eneste i et minimalt plus.

Mandag var det især chipselskaberne, som trak ned, efter at blandt andet Nvidia gik fra plus til minus.

Derimod var der plus til energiaktierne, og det løftede Dow Jones til rekord. Årets 24. af slagsen.

Sidste uges rentefald, efter at centralbankformand Jerome Powell fredag i en tale lod forstå, at "tiden er kommet" til rentesænkninger, syntes imidlertid sat lidt på pause, da markedsrenterne tikkede en smule op mandag.

Den overordnede udsigt til lavere renter er imidlertid normalt godt for small cap-aktierne, og derfor var der rotation ud af mega cap-selskaberne, herunder Nvidia, Microsoft og Tesla.

Nvidia er mere end nogen anden også arkitekten bag dette års kursstigninger, og selskabets kvartalsregnskab onsdag efter markedets lukning er af mange udråbt til "årets vigtigste" blandt alle selskaber.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,3 pct., mens Nasdaq dykkede 0,9 pct. Dow Jones steg derimod 0,2 pct. til ny lukketop i 41.240,52 indekspoint.

- De blide kommentarer fra Powell støtter fortællingen om, at inflationen er på vej lavere, og at Federal Reserve snart sænker renten, hvilket understøtter small og mid-cap aktier, siger Craig Johnson, markedschef hos Piper Sandler, til Bloomberg News.

- At markedet breder sig ud til small og mid-cap indikerer positive udsigter for resten af året.

Investorernes handel med rentefutures peger fortsat også på, at forventningen til rentesænkninger er ganske store, da der indregnes fire gængse nedsættelser på godt 1,00 pct.point til 4,32 pct.

Det er en del mere, end ledelsesgruppen i Federal Reserve har indikeret, da parolen, som Jerome Powell dog fredag ikke havde med i sin tale, har lydt på "gradvise" lempelser.

NVIDIA TRAK NED

I S&P 500-indekset var det mandag energiaktierne, der klarede sig bedst med et plus på 1,1 pct. Weekendens eskalation med gensidige militære angreb mellem Israel og Hizbollah øger nemlig frygten for, at konflikten i Mellemøsten breder sig endnu mere, og det sendte mandag olieprisen op med 3,1 pct.

I den anden ende havde de teknologiprægede vækstsektorer det derimod svært med minus til it på 1,1 pct. og til cyklisk forbrug på 0,8 pct.

Det var Nvidia, som mandag trak mest ned i hovedindekset med et fald på 2,3 pct. Aktien var ellers i indledende handel i plus med 1,5 pct.

Andre chipnavne havde det også svært med et minus til Broadcom på 4,1 pct., til Advanced Micro Devices på 3,2 pct. og til Micron Technology på 3,8 pct.

Inden for AI-segmentet tabte Super Micro Computer, som gør sig inden for serverproduktion, også mest i hovedindekset mandag med et minus på 8,3 pct.

Ligeledes inden for it også tilbagegang til Microsoft på 0,8 pct., mens Apple dog vandt 0,2 pct., og i cyklisk forbrug satte Tesla og Amazon sig henholdsvis 3,2 og 0,9 pct.

I kommunikationsservice bakkede Meta Platforms desuden med 1,3 pct.

Det var blandt andet i olie, at vinderne skulle findes med fremgang til Exxon Mobil og Chevron på 2,1 og 0,6 pct., mens der i dagligvarer, der som helhed steg 0,6 pct., var plusser til Costco, Coca-Cola og Procter & Gamble på 0,7-1,5 pct.

.\\˙ MarketWire