Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med Mærsk, Leo Pharma og Danish Crown

27/8 06:32

BØRSEN

RENTEFALD VIL KOSTE BANKER MILLIARDER AF KRONER

Der er bred enighed om, at renterne løbende vil blive sænket af ECB og Nationalbanken. Det vil gøre ondt på bankernes indtjening. Fra 2022 til 2023 steg nettorenteindtægterne i Nordea, Danske Bank og Jyske Bank med 37 pct., men et rentefald vil sende indtægterne den anden vej. (Forside, side 6-7)

LEO PHARMA OPJUSTERER MEN 2024 ENDER IGEN MED TAB

Væksten og den underliggende indtjening viser gode takter for medicinalkoncernen Leo Pharma, men fortidens synder gør, at der igen i år tæres på egenkapitalen. (Side 4)

ASIATISKE KONKURRENTER SPURTER FRA EUROPAS REDERIER

Trods medvind fra uro på fragtmarkedet har Mærsk endnu ikke mærket samme optur, som de asiatiske konkurrenter har gjort i første halvår af 2024. (Side 8)

BØRSKANDIDAT PÅ KAPITALJAGT: PANDORAS TOPCHEF GÅR IND I BESTYRELSEN

Biotekselskabet Aerbio får nu Pandoras topchef, Alexander Lacik, i bestyrelsen. Formand Lars topholm er ved at gøre selskabet klar til børsnotering. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

BÅDE DANSK EKSPORT OG RENTERNE KAN BLIVE RAMT AF DET TYSKE TUNGSIND

Nye tal bekræfter billedet af en tysk økonomi, der bare ikke vil komme ud af hængedyndet. Det udfordrer fortællingen om, at Europa er på vej ind i et opsving, hvilket er dårligt nyt for danske eksportvirksomheder. Og det bringer renterne yderligere i spil. (Forside, side 6-7)

VIGENDE DOLLARVÆRDI KAN GIVE EUROPÆERNE EN HÅND

Det er mere end et år siden, at den amerikanske dollar har været så svag, som den er lige nu over for euroen og dermed den danske krone. Det er umiddelbart godt for europæere, mener eksperter, som dog heller ikke går i panik over amerikansk økonomi. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANISH CROWNS LEDELSE HAR ARBEJDET MED PLANER OM EN BØRSNOTERING

Topledelsen i Danish Crown har bag kulisserne haft en børsnotering af den landmandsejede slagterikoncern på tegnebrættet. Der blev udarbejdet en finansiel model med landmænd som medejere, der skulle sikre kapital til udvikling af selskabet og forebygge den krise, som netop nu får jorden til at slå revner under selskabet. (Forside, side 6-8)

PFA PENSION SKRUER OP FOR INVESTERINGSRISIKOEN FOR 800.000 KUNDER

I 2018 ændrede PFA Pension investeringsprofilerne og skruede op for risikoen. Nu er landets største kommercielle pensionsselskab klar til endnu en ændring med virkning fra næste år. Målet er at gøre kunderne til rigere pensionister. (Forside, side 4)

BANKERNE SÆTTER NY HALVÅRSREKORD

Det går godt for de danske banker, som har øget indtjeningen før skat med flere mia. af kr. (Side 2)

COPENHAGEN INFRASTRUCTURE PARTNERS FÅR MILLIARDER FRA NORSK STATSFOND

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) kan se frem til en stor milliardinvestering fra Norges Bank Investment Management. (Side 2)

LEO PHARMA VOKSER – OG UNDERSKUDDET SKRUMPER

Det privatejede medicinalselskab Leo Pharma drømmer om en børsnotering, men skal først redde økonomien i selskabet, der har kæmpet med milliardunderskud i årevis. Nyt regnskab beviser, at det går den helt rigtige vej, mener topchef. (Side 14)

.\\˙ MarketWire