Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danskernes opsparing i banken tæt på rekord

27/8 08:54

Danskernes indlån i bankerne steg i juli til 1168,3 mia. kr., hvilket er 0,6 mia. kr. fra den hidtidig rekord fra maj i år.

Tallet var til sammenligning 1167,7 mia. kr. i juni, hvor indlånet faldt for første gang siden januar.

- Efter et fald i juni var der i juli atter vokseværk i bankopsparingen, som nu kun er et mulehår fra at sætte ny rekord. At indlånet generelt er skudt i vejret gennem en længere periode, skyldes ikke mindst, at beskæftigelsens himmelflugt fortsætter ufortrødent, ligesom at pilen peger kraftigt op for lønningerne herhjemme, siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, i en kommentar.

Hun peger samtidig på, at der fortsat er udbredt usikkerhed blandt danskerne omkring de økonomiske fremtidsudsigter, hvilket kan bidrage til, at mange stadig er mere tilbøjelige til at polstre opsparingen frem for at øge forbruget.

- Kigger vi fremadrettet, så kan der i den kommende tid være udsigt til yderligere privatøkonomisk medvind til danskerne, ikke mindst i takt med at renterne kommer længere ned. Det giver et godt udgangspunkt for øget opsparing - og forbrug for den sags skyld, siger Anne-Louise Lindkvist.

Det seneste år er danskernes opsparing i banken steget med i alt 78,7 mia. kr.

.\\˙ MarketWire