Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-analytiker om Lillys nye tilbud på fedmemiddel: Er rettet mod en mindre del af markedet

27/8 15:15

Novo Nordisks store amerikanske rival Eli Lillys nye prisinitiativ med sit storsælgende vægttabsmiddel, Zepbound, henvender sig til en begrænset del af det amerikanske fedmemarked, vurderer Sydbank.

Det skyldes, at Lillys tilbud dels er begrænset til de to laveste doser af Zepbound, dels gælder hætteglas og ikke de populære injektionspenne, og dels er primært rettet mod amerikanere uden forsikring.

Derfor kan det også være svært at afgøre præcist, hvor mange initiativet henvender sig til.

- Det er et spændende tiltag, men det er også vigtigt at understrege, at det ikke er et helt marked, man pludselig disrupter med det her, siger Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, til MarketWire.

Vurderingen kommer, efter at Eli Lilly har meddelt, at det vil tilbyde Zepbound til patienterne til 399 dollar for fire ugers behandling, svarende til 2660 kr., for den laveste dosis på 2,5 milligram.

Prisen for 5 milligram bliver 549 dollar for fire ugers behandling, eller 3670 kr., for fire hætteglas.

Det er omkring halvdelen af den normale listepris for den type behandling. Zepbound sælges typisk i en injektionspen og kommer i en lang række doser helt op til 15 milligram.

Tilbuddet vil gøre det nemmere for patienter at få adgang til behandlingen, hvis ikke de kvalificerer sig til Zepbounds særlige rabatprogrammer, hvis de står uden privat sygesikring, eller deres sygesikring ikke dækker behandlingen, skriver Lilly.

MINDRE BEKVEMMELIGHED

Men tilbuddet gælder, i hvert fald i første omgang, kun de laveste doser i hætteglas, hvor patienterne selv skal fylde sprøjter, hvilket er mindre bekvemt end injektionspennen.

Samtidig er det uinteressant for de patienter, der allerede har private sygesikringer, der yder dækning, og hvor patienterne derfor betaler en væsentligt lavere pris af egen lomme, konstaterer Sydbank-analytikeren.

Eksempelvis betaler 80 procent af de amerikanere, der har en sundhedsforsikring, som omfatter brug af Novos vægttabsmiddel Wegovy, 25 dollar eller mindre om måneden, har Novo tidligere oplyst.

Og netop de forsikrede amerikanere er den største del af markedet.

Og i forhold til de uforsikrede, der udgør en mindre del af markedet, er det kun de rimeligt velstillede, der vil have råd til løsningen, der trods alt koster i omegnen af 3000 kr. om måneden.

- Og hvad Novos svar så vil være (i den del af markedet, red.), vil tiden vise, siger Søren Løntoft Hansen.

MÅSKE ET MODSVAR TIL KOPIVERSIONER

Han ser desuden mulighed for, at Lilly med det nye prisinitiativ forsøger at komme med et modspil til de blandingsapoteker, der i USA har mulighed for at fremstille særligt fremstillede kopiversioner af Lillys vægttabsmiddel.

Og så er der hele spørgsmålet om, hvorledes Lillys nye initiativ vil påvirke den tid, som patienterne i gennemsnit bruger behandlingen.

Herhjemme faldt Novo-aktien umiddelbart efter offentliggørelsen en overgang 3 pct., men den har siden rettet sig til et fald på 1,5 pct. til 889,80 kr.

Lilly falder 0,3 pct. i det amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire