Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Beskeden aktiefremgang tirsdag - trukket af Nvidia og Apple

28/8 06:32

De amerikanske aktier steg beskedent tirsdag, da flere af teknologiaktierne vandt lidt af mandagens tabte tilbage.

Onsdag er usikkerheden fremherskende, men pilen peger nedad. Futures indikerer en uændret åbning for Dow Jones-indekset og fald på henholdsvis 0,1 pct. og 0,2 pct. for S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset.

Markedet var låst i et smalt handelsinterval tirsdag inden ugens helt store begivenhed, som bliver onsdag aftens tal for andet kvartal fra chipkæmpen Nvidia, der mere end nogen anden har trukket årets fremgang på aktiemarkedet.

Det er dog i den forbindelse værd at bemærke, at aktiefremgangen har bredt sig ud, og den ligevægtede udgave af hovedindekset S&P 500, hvor alle selskaber vejer 0,2 pct., svæver nu også omkring sit rekordniveau.

Tirsdag steg S&P 500 0,2 pct., og indekset er dermed kun 0,7 pct. fra sin seneste rekord fra midten af juli, mens Nasdaq også gik op med 0,2 pct. Dow Jones måtte derimod nøjes med en marginal fremgang, men dog til endnu en lukkerekord på 41.250,50 indekspoint.

- Vi har en ganske lav volumen med sommerferie i USA. Nogle ting trækker dog hver sin vej tirsdag. Jerome Powell signalerede fredag en ny fase med rentesænkninger for at sikre jobmarkedet, men vi har samtidig en blinkende lampe med Nvidia, der historisk bevæger sig rigtig meget på regnskabet, og som kan have en effekt på mange andre teknologiaktier og aktiemarkedet som helhed, siger investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen til MarketWire.

- Det er flot, at markedet alligevel kan holde sig nogenlunde fladt, fortsætter han.

Positioneringen i optionsmarkedet viste tirsdag også ifølge Reuters, at de spekulative investorer venter en bevægelse - op eller ned - i Nvidias aktie på 9,8 pct. torsdag. Det svarer til et værdiudsving på 310 mia. dollar - eller 2065 mia. kr.

- Nvidia skal leve op til både analytikernes forventninger og til investorernes forventninger. Jeg ser dog en lidt asymmetrisk risiko for aktier, siger Lars Skovgaard Andersen.

- Risikoen er også, at det ikke bliver godt nok, det som kommer fra Nvidia. I denne regnskabssæson har markedet ikke belønnet selskaber så meget for at klare sig bedre sammenlignet med straffen for at skuffe en smule, fortsætter han.

ELI LILLY STEG IGEN

I S&P 500 var det it, der klarede sig bedst blandt sektorerne med fremgang på 0,6 pct., mens finans også gik op med 0,5 pct.

I den anden ende faldt cyklisk forbrug 0,5 pct. Energi satte sig også 0,9 pct., da olieprisen faldt tirsdag, hvilket skyldtes, at Opec+ har besluttet at afvikle sine frivillige produktionsnedskæringer, og at spændingerne i Mellemøsten er aftaget noget siden weekenden.

Det var Nvidia, som trak mest op i markedet tirsdag med et plus på 1,5 pct., mens Apple, der mandag aften annoncerede en kommende udskiftning på posten som nummer to, fordi finansdirektør Luca Maestri stopper til januar, vandt 0,4 pct. Ligeledes inden for it steg Microsoft 0,1 pct.

I cyklisk forbrug satte Amazon sig 1,4 pct., og Tesla mistede 1,9 pct.

Netflix genoptog tirsdag omvendt sine stigninger med et plus på 1,1 pct., efter at finanshuset Evercore ISI løftede sit kursmål for streamingaktien.

På nyhedsfronten lancerede Novo-konkurrenten Eli Lilly tirsdag et nyt og 50 pct. billigere paknings- og doseringsalternativ for sit storsælgende fedmemiddel Zepbound.

Den nye version er billigere, fordi lægemidlet leveres i hætteglas, og patienterne derfor selv skal fylde deres sprøjter, og hensigten er, at amerikanere, som ikke er omfattet de amerikanske sygesikringer, skal have råd til at benytte midlet.

Aktien i Eli Lilly steg tirsdag med 0,4 pct.

I AI-sektoren var der med et fald på 2,6 pct. pres på Super Micro Computer, efter at den amerikanske hedgefond og shortseller Hindenburg Research annoncerede, at den spekulerer i kursfald i den amerikanske serverproducents aktie.

.\\˙ MarketWire