Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novonesis leverer solidt drift: Men grænset potentiale efter årets stigninger vurderer storbank

28/8 06:34

Novonesis opjusterede tidligere tirsdag i forbindelse med en tidligere end ventet fremlæggelse af regnskabet for andet kvartal, der i øvrigt viste sig bedre end ventet, sine forventninger til 2024.

De nye forventninger ligger over konsensus, bemærker Citi i en kommentar, ligesom den amerikanske investeringsbank bider mærke i, at andet kvartal også lå foran forventningen i markedet.

- En solid driftspræstation med organisk salgsvækst, der nu er mere på linje med andre forbrugerkemiske virksomheder. Vi forventer en god fortsat præstation for resten af året, men med en aktiekursstigning på pct. år-til-dato kan yderligere stigninger være begrænsede, hedder konklusionen fra Citis analytiker Ranulf Orr, hvis anbefaling uændret er "neutral".

Ingrediens- og enzymkoncernen regner nu med en organisk vækst i omsætningen på 7-8 pct., mens overskudsgraden, justeret EBITDA, ses lande i 35,5-36,5 pct. Før tirsdag var buddet en organisk vækst i den øvre ende af 5-7 pct. og en driftsmargin på 35-36 pct.

Konsensus var ifølge Citi før regnskabet og opjusteringen, at 2024 ville byde på en vækst på 6,8 pct., mens overskudsgraden ville lande i 35,6 pct.

Samtidig var andet kvartal bedre end ventet med en organisk vækst på 10 pct., mens analytikerne havde regnet med 9,2 pct.

Sammenlægningen mellem Novozymes og Chr. Hansen vejede i perioden tungt på indtjeningen på grund af engangsomkostninger til integrationen, men hos Citi er vurderingen af det egentlig også positiv.

- Integrationen af Chr. Hansen ser ud til at forløbe godt, omkostningssynergierne er på 80 pct. af det endeligt forventede niveau, og den nye organisationsstruktur er nu på plads på tværs af regioner og funktioner, hedder det i kommentaren.

- Omkostningssynergierne bør bidrage med cirka 1 pct. til EBITDA-marginen i år. Salgssynergier forventes at begynde at bidrage fra 2025.

.\\˙ MarketWire