Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Novonesis og Demant holder hånden under C25

28/8 11:46

Demant og Novonesis er onsdag middag med til at holde det danske eliteindeks, C25, i vatter trods fald i 14 af indeksets 25 aktier.

En positiv analyse af Demant skaber god stemning om høreapparataktien, og Novonesis fortsætter frem efter det opløftende halvårsregnskab kort før børslukketid tirsdag.

Overordnet er der imidlertid tale om et roligt og afdæmpet marked forud for aftenens imødesete begivenhed fra USA, hvor chipgiganten Nvidia leverer tal for andet kvartal.

Herhjemme ligger C25-indekset ved 11.25-tiden 0,1 pct. højere i 1975,03.

- Det er ret stille og roligt på indeksniveau, hvor der ikke er de store bevægelser. Så der er ro på efter en turbulent periode, og der er ingen nøgletal af betydning i dag.

- Aftenens regnskab fra Nvidia kan være med til at lægge lidt en dæmper på tingene forud for. Det er en begivenhed, man afventer, da man gerne vil se, hvad det kommer til at betyde for markedsstemningen efterfølgende, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til MarketWire.

POSITIV ANALYSE AF DEMANT

Demant ligger godt til i C25 med et plus på 1,7 pct. til 282,80 kr. Den schweiziske storbank UBS har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 320 kr., fremgår det af mediet The Fly.

Demants rival på markedet for høreapparater, GN, fortsætter derimod med at være under pres.

- GN har haft det svært siden regnskabet for andet kvartal, hvor Enterprise-forretningen skuffede, og hvor der nu ventes at gå længere tid, før der kommer momentum i den del af forretningen. Frygten går derfor på, at analytikernes estimater ligger for højt for 2025, og at der derfor skal ske en finjustering.

- Det er nok det, vi ser lidt i øjeblikket, at der bliver justeret lidt på forventningerne til væksten i 2025, vurderer Martin Munk.

GN-aktien ligger 2,1 pct. lavere i 155,80 kr. og er siden regnskabet torsdag i sidste uge faldet 15 pct. fra 183,15 kr.

I C25-toppen ligger Novonesis med et plus på 2,2 pct. til 465,10 kr. efter regnskabet tirsdag eftermiddag. Tallene for andet kvartal var bedre end ventet, og Novonesis løftede forventningerne til hele året.

- Det er fair, at aktien får en positiv bevægelse på det, selv om den egentlig har haft en rigtig fin periode i nogen tid. Novonesis slår konsensus på de fleste parametre, herunder på organisk vækst, som der er fokus på. Markedet var også lidt bedre end ventet, siger Martin Munk.

UDBYTTE GÅR FRA I TORM

I bunden af C25 er Torm, hvis aktie er under teknisk pres, fordi retten til et udbytte på 1,80 dollar - eller cirka 12 kr. - per aktie fragår onsdag.

Aktien falder med 5,7 pct. - eller 14,8 kr. - til 243 kr.

Mærsk-aktierne trækker også ned med fald på omkring 1,5 pct. uden selskabsspecifikke nyheder, udover at fragtraterne har vist en lettere faldende tendens de seneste uger.

Uden for eliteindekset stiger Aarsleff 2,9 pct. til 410 kr. efter entreprenørkoncernens regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til hele året blev oppræciseret.

Senere på dagen kommer der regnskaber fra Fynske Bank, Firstfarms og Parken.

.\\˙ MarketWire