Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novonesis, Novo Nordisk og FLSmidth

29/8 06:32

BØRSEN

LEGO SÆNKER FARTEN I KINA – TOPCHEFEN RETTER I STEDET BLIKKET MOD NABOLANDE

Det kinesiske legetøjsmarked står i stampe i øjeblikket. Det har fået Legos topchef til at bremse lidt op og rette blikket mod nabolandene. (Forside, side 4)

NOVONESIS-EXIT FRA RUSLAND KOSTER STOR AFSKRIVNING

Halvårsregnskabet fra Novonesis bærer præg af meget store af- og nedskrivninger efter sammenlægningen af Chr. hansen og Novozymes – exit fra rusland koster kassen. (Side 2)

SAS VIL UDRULLE VÆKSTPLAN I SEPTEMBER

Luftfartsindustrien har indkasseret rekordstore overskud de seneste år, mens SAS har kæmpet med en rekonstruktion. Den proces er nu overstået, og topchef gør klar til at udvide forretningen. (Side 12)

NOVOS WEGOVY KAN KOSTE USA 145 MIA. DOLLAR OM ÅRET

Novo Nordisk arbejder for bedre forsikringsdækning i USA. Men en øget tilskudsdækning af vægttabsmedicinen Wegovy kan koste amerikanerne dyrt. (Side 14)

ARLA VARSLER PRISSTIGNINGER FOR FORBRUGERNE

Arla venter øget købelyst hos forbrugerne i andet halvår og løfter salgsforventninger efter nedgang i første halvår. (Side 16)

ATP HOLDER FAST TRODS KRITIK

På trods af at ATP’s afkast ligger et stykke under målsætningen, betegner topchef Martin Præstegaard det som “acceptabelt” og “forventeligt”. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

NOVO NORDISK HOPPER IKKE MED PÅ ÆRKERIVALS OVERRASKENDE INITIATIV I USA

Tirsdag overraskede Novo Nordisks ærkerival Eli Lilly med at annoncere, at selskabet fremover vil sælge en del af sin vægttabsmedicin billigere i hætteglas til patienter, der ikke er dækket af sundhedsforsikring. Novo Nordisk vil dog hellere arbejde for bedre forsikringsdækning. Forside, (Side 2)

DSV HAR FRAGTET GODS GENNEM RUSLAND

Den danske transportkoncern DSV har benyttet russiske jernbaner til godsfragt, selvom virksomheden har taget afstand fra praksissen. (Side 9)

TRODS OVERSKUD HAR ATP TABT OVER EN MILLIARD I ANDET KVARTAL

Danskernes obligatoriske pensionskasse, ATP, kan endnu en gang fremlægge et milliardunderskud. Pensionskassen har selv en forklaring på tabets oprindelse – men alligevel ryster Jesper Rangvid, professor i finansiering på CBS, på hovedet. (Side 10)


JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MENS ANDRE SKRUER NED, INVESTERER LEGO ENDNU MERE I KINA

Store investeringsfonde og investorer skruer betydeligt ned for deres aktiviteter i Kina, men Lego gør det modsatte. Topchef Niels B. Christiansen tror stadig, der er masser af potentiale. (Forside, side 6-7)

FLSMIDTH VIL HALVERES I DANMARK

Cement- og minegiganten vil flytte aktiviteten hen til minerne, og det kan være dårligt nyt for de danske medarbejdere på kontoret i Valby. Den danskejede koncern vil fremover blive endnu mindre i Danmark. (Side 2)

ARLA SER STIGENDE PRISER

Nye prisstigninger på mejerivarer har kurs mod de danske forbrugere. Priserne stiger allerede på råvaremarkederne, fordi den globale produktion af mælk viger, mens efterspørgslen stiger. (Side 8)

ATP SKAFFER DANSKERNE 3,3 MIA. KR. I AFKAST, MEN TABER PENGE I SENESTE KVARTAL

De seneste seks måneder har ATP skabt et positivt afkast på beskedne 2,9 pct. Det ligger langt under egne forventninger og også mindre end den norske oliefond har præsteret. (Side 9)

.\\˙ MarketWire