Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Let sivende aktiemarkeder i kølvandet af Nvidia-nedtur

29/8 06:32

De asiatiske aktiemarkeder siver generelt over en bred kam torsdag.

Markedsdeltagerne går i de amerikanske kollegers fodspor efter onsdagens kursfald på Wall Steet samt vigende indeksfutures torsdag morgen.

Futuresfaldet kommer efter gårsdagens kvartalsmeddelelse fra chipkæmpen Nvidia, der var udset til at være årets vigtigste regnskab.

Men trods bedre end ventede tal og et øget aktietilbagekøb fra chipkæmpen, var forventningerne skruet så højt op, at aktien alligevel faldt markant i eftermarkedet, hvilket trækker futuresmarkedet ned.

- Nvidia er på en måde blevet et offer for sin egen succes. Om onsdagens resultater signalerer afslutningen på investorernes stærke tilhørsforhold til chipproducenten er stadig uvist. Men i det mindste tyder reaktionen på, at det er et glimrende tidspunkt at overveje at diversificere fra Nvidia til andre chipproducenter, siger analytiker Tony Sycamore fra IG Australia i Melbourne ifølge Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,7 pct.

De amerikanske aktiefutures indikerer kursfald i Nasdaq-indekset på 0,8 pct., mens det bredere marked står til at falde 0,4 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

I Tokyo tynges aktierne af kursfald i techsektoren. Tokyo Electron dropper mere end 1 pct. i kølvandet af Nvidias nedtur på nap 7 pct. i eftermarkedet i USA.

- Som den vigtigste indikator for teknologiindustrien, der nu berører næsten alle aspekter af global forretning og dagligliv, bliver Nvidias udvikling gransket som en krystalkugle for det bredere marked og den amerikanske økonomi. Så når sådan et flagskib bliver ramt, har det potentialet til at trække hele flåden ned, siger analytiker Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

Nikkei-indekset falder 0,2 pct., og også Topix-indekset viger 0,2 pct.

De kinesiske aktier bliver trukket ned af en generelt negativ stemning. Den schweiziske storbank UBS har sænkede BNP-vækstprognosen for Kina i 2024 til 4,6 pct. fra 4,9 pct.

Samtidig er markedet påvirket af skuffende resultater fra kinesiske virksomheder.

Aktiemarkedet i Hongkong falder 0,5 pct. målt på Hang Seng-indekset, og Shanghai Composite-indekset og CSI 300-indekset dropper 0,5 pct. og 0,1 pct.

I Taipei og Seoul er der fald i Taiex-indekset og Kospi-indekset på 0,9 pct., mens Singapores Strait Times-indeks går mod strømmen med et plus på 0,2 pct.

Børsen i Sydney står til at lukke med et tab i ASX-indekset på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,2
Topix-0,2
Hongkongs Hang Seng-0,5
China Shanghai Composite-0,5
China CSI 300
-0,1
Taiwan Taiex-0,9
Sydkoreas Kospi-0,9
Indiens BSE Sensex+0,1
Singapores STI+0,2
Sydney ASX 200-0,4

.\\˙ MarketWire