Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Tomlen ned for Nvidia - håb om lavere renter holder hånd under markedet

29/8 14:29

Det længe ventede regnskab fra chipgiganten Nvidia sætter ikke de bølger i markederne, som var ventet. For mens Nvidia indikeres ned i det amerikanske formarked, ligger futures for Wall Street med plusser på mellem 0,3-0,7 pct.

Onsdag faldt det brede S&P 500-indekset med 0,6 pct., Nasdaq lukkede med et minus på 1,1 pct., og Dow Jones gik samtidig tilbage med 0,4 pct. efter to dage med lukkerekorder.

- Nvidia er en fantastisk virksomhed, hvor omsætningen vokser med 122 pct., men det ser ud til, at barren lige er sat en smule for højt i denne indtjeningssæson, siger Ryan Detrick, chefmarkedsstrateg hos Carson Group, til Reuters.

Nvidia formåede onsdag aften endnu en gang at give analytikerne det, de havde regnet med. Alligevel faldt aktien med knap 7 pct. i eftermarkedet, og torsdag falder aktien 3,7 pct. i formarkedet.

Ifølge senioraktierådgiver i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen, levede Nvidias regnskab nemlig ikke helt op til de mest optimistiske investorers forventninger.

- Vi har altså en Nvidia, der ikke helt rammer alles forventninger i et marked, der i forvejen var såret, og så er vi i øvrigt inde i en periode med meget lav volumen. Dette øger nedrisikoen, når du som selskab ikke helt lever op til forventningerne, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen.

Derudover påpeger aktierådgiveren, at Nvidia-aktien kan været blevet påvirket af "travel and arrive"-handel, som betyder, at handlere har købt aktien frem mod regnskabet for så at sælge lige op til offentliggørelsen.

Forventningerne til en rentenedsættelse på den amerikanske centralbanks kommende septembermøde holder trods modtagelsen af Nvidia fortsat humøret oppe. Lige nu ligger odds for en rentereduktion på 25 basispoint i september på 63,5 pct., mens chancerne for en større en på 50 basispoint på 36,5 pct. ifølge CME Groups Fed Watch Tool, skriver Reuters.

Fokus er rettet mod fredagens data for inflationen i juli, der kan være med til at cementere troen på en rentenedsættelsen i september.

REGNSKABERNE FORTSÆTTER MED AT TIKKE IND

Elektronikkæde Best Buy ser tegn på, at efterspørgslen er på vej til at vokse, hvilket får selskabet til at hæve forventningerne til året.

Investorerne tager godt imod meldingen og sender aktien op med 6,7 pct. i forud for handelsstart.

Salesforce stiger indikeres til et plus på 4,8 pct. torsdag, efter et andet kvartal der var bedre end ventet, og på trods af en forsigtig salgsprognose for tredje kvartal.

Softwarekoncernen registrerede i andet kvartal en fremgang i omsætningen på 8 pct. til 9,33 mia. dollar mod ventede 9,23 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 2,56 dollar, sammenlignet med 2,21 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 2,35 dollar, ifølge Bloomberg News.

Crowdstrike, som i den bredere offentlighed i juli blev kendt for, at en opdatering af selskabets sikkerhedssoftware verden over lagde 8,5 mio. computere med Windows-styresystemet ned, nedjusterede onsdag sine forventninger.

Det sender aktien 1,7 pct. ned frem mod åbningen af Wall Street.

HP har onsdag i forbindelse med sit regnskab for tredje nedjusteret sine forventninger til overskuddet i 2023/24, fordi salget i printforretningen daler, og det sendte aktien ned med 4,6 pct. i eftermarkedet, selv om koncernen øgede sit aktietilbagekøb med 10 mia. dollar.

Producenten af computere og printere venter nu et justeret overskud intervallet mellem 3,35 og 3,45 dollar per aktie mod tidligere et resultat mellem 3,30 og 3,60 dollar mod ventet 3,45 dollar per aktie.

Aktien ligger til et fald på 3 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire