Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aktier: Ambu til tops inden regnskab i grønt eliteindeks

29/8 17:04

Regnskabsaktuelle Ambu endte i toppen torsdag, hvor det danske eliteindeks i det store hele var præget af aktier i plus.

Samlet fejede en grøn vind hen over de europæiske aktiemarkeder, og det danske eliteindeks, C25, steg 1,1 pct. til 1991,13.

Lettelsen var til at tage og føle på, efter den amerikanske chipkæmpe Nvidia igen formåede at slå tårnhøje forventninger i markedet med sit regnskab onsdag aften. Nvidia blev slået ned i det amerikanske eftermarked - og ved dansk lukketid lå aktien i minus med 2,8 pct.

- Det er en af de aktier, der kan banke benene væk under markederne. Nu er det overstået, og vi kan se at, at kursfaldet retter sig. Det var i hvert fald ikke nok til at kunne skræmme Europa, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Torsdag var forholdsvis rolig på nøgletalsfronten, hvor den tyske inflation for august endte lavere end ventet. Fredag følger så amerikanske inflationstal og den såkaldte KAX-CAP-rebalancering. Det dækker over, at vægtningen af forskellige aktier bliver ændret.

- Her skal mange ud og lave om på porteføljen for at følge balanceringen i indekset. Det betyder som regel god volumen, hvor omkring halvdelen af dagens volumen lukker i forbindelse med lukkeauktionen mellem 16.55 og 17, siger Mads Zink.

AMBU KLAR MED REGNSKAB FREDAG

Medicoselskabet Ambu får fredag mulighed for at sætte mere kulør på udviklingen i tredje kvartal, når selskabet fremlægger sit fulde regnskab efter en opjustering samt foreløbige tal den 10. juli.

Forventningens glæde gav sig udslag med en topplacering i C25 med et plus på 5,2 pct. til 153,05 kr.

- Ambu-aktien har været ret volatil. Det er blevet mindre - men det tager tid at bygge tillid op, siger Danske Banks chefhandler.

Torm og Demant var med i top tre med plusser op til 2,4 pct., mens Tryg droppede 0,2 pct. - uden selskabsspecifikke nyheder.

- Der sker ikke meget - man kan sige, at det er en dag lidt "in between", siger Mads Zink.

RATENYT TIL MÆRSK

Mærsk-aktierne trak mod bunden efter rateindekset World Container Index, der opgøres af konsulenthuset Drewry. Indekset faldt endnu engang i sidste uge, hvilket betyder fald seks uger i træk.

Mærsks B-aktie faldt som den anden eneste aktie i rødt med 0,1 pct. til 10.200 kr., mens A-aktien steg 0,2 pct. til 9945 kr.

LAVERE KURSMÅL TIL VESTAS

Vestas har fået sænket sit kursmål hos finanshuset RBC Capital til 228 kr. fra 243 kr., men samtidig gentages den positive anbefaling "outperfom".

Vindmølleaktien endte 1 pct. højere i 153,30 kr.

GREEN HYDROGEN SYSTEMS DEGRADERET AF CARNEGIE

Blandt de mindre navne på fondsbørsen var der modvind til Green Hydrogen Systems torsdag, efter at Carnegie har sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold" og skåret kraftigt i kursmålet.

Kursmålet er nemlig samtidig sænket til 4,90 kr. fra 8,80 kr. - en nedsabling på mere end 40 pct.

Torsdag dykkede aktien 7,1 pct. til 5,92 kr.

Modsat gik det den regnskabsaktuelle ejendomsvirksomhed Cemat, der oppræciserer forventningerne til resten af året.

Aktien steg 6,7 pct. til 1,03 kr. og endte blandt de mest fremgangsrige aktier torsdag på fondsbørsen.

.\\˙ MarketWire