Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Nedtur for Nvidia på dag med rekord i Dow Jones

30/8 06:32

Pæne stigninger på det amerikanske aktiemarked smuldrede i den sene handel i New York torsdag, hvor techgiganten Nvidia blev den store taber med et fald på over 6 pct.

Dow Jones-indekset holdt dog skansen og endte i rekordniveauet 41.335,38 efter en stigning på 0,6 pct.

Det brede S&P 500-indeks sluttede derimod uændret, efter at det midt på handelssessionen havde ligget til en stigning på 0,9 pct.

Og Nasdaq-indekset faldt 0,2 pct., da det også mistede pusten i den sene handel, hvor stigninger forduftede stille og roligt frem mod lukketid.

Anderledes positivt ser det ud fredag morgen. Futures indikerer stigninger på 0,1-0,3 pct. i de tre store indeks, når markedet åbner for handlen på månedens sidste dag i New York.

En BNP-vækst i den amerikanske økonomi i andet kvartal, der viste sig større end først antaget, var torsdag ellers med til at dæmpe recessionsfrygten.

- Økonomien er ikke på vej ind i en recession lige foreløbig, og det er godt for aktiemarkedet sammen med en rentesænkning, som sandsynligvis kommer i september, siger Robert Pavlik, senior porteføljeforvalter hos Dakota Wealth til Reuters.

Nvidia havde en hård dag på børsen efter techgigantens regnskab onsdag aften, som ellers bød på en vækst i omsætningen på 122 pct. i andet kvartal.

Både omsætning og indtjening var rekordhøje, men dele af markedet hæfter sig ved selskabets prognose for tredje kvartal, der viser en opbremsning i væksten til 80 pct.

- Forventningerne bliver mere udfordrende, når superlativerne bliver hverdagsagtige, men det var stadig et meget stærkt kvartal i betragtning af det nuværende miljøs overgangsnatur, siger analytiker Joseph Moore fra Morgan Stanley om regnskabet ifølge Bloomberg News.

Nvidia endte 6,4 pct. lavere i 117,59 dollar, hvilket reducerer årets stigning i aktien til 138 pct.

DETAILKÆDER MED FORSKELLIGE SIGNALER

Andre regnskaber gav også anledning til udsving. Detailkæden Dollar General sænkede i sit regnskab forventningerne til hele året. Det blev taget ilde op af investorerne, som sendte aktien ned med 32 pct.

Mere opløftende meldinger kom fra elektronikkæden Best Buy, som ser tegn på, at efterspørgslen er på vej til at vokse, hvilket får selskabet til at hæve forventningerne til året.

Investorerne kvitterede med en kursstigning på 14 pct.

Crowdstrike, som i den bredere offentlighed i juli blev kendt for, at en opdatering af selskabets sikkerhedssoftware verden over lagde 8,5 mio. computere med Windows-styresystemet ned, nedjusterede onsdag sine forventninger.

Efter fald i den indledende handel kom investorerne på andre tanker og sendte aktien i vejret med 2,8 pct.

Også aktien i HP vendte rundt efter selskabets regnskab, der ligeledes bød på nedjusterede forventninger. Det kan skyldes tegn på en bedring på PC-markedet, der opvejer en skuffende udvikling inden for printerforretningen.

HP steg 2,0 pct.

.\\˙ MarketWire