Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Flotte stigninger afslutter voldsom volatil måned

30/8 06:32

Asiatiske aktier slutter en voldsom volatil august måned af med flotte stigninger.

Torsdagens amerikanske oprevidering af den økonomiske vækst i andet kvartal har begravet frygten for en kommende recession, men ikke ændret på forventningerne til en rentereduktion fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i september.

- De amerikanske data natten over undergraver frygten for recessionen yderligere, siger strateg Alvin Tan fra RBC Capital Markets til Reuters.

Nu afventes fredagens amerikanske kerneprisindeks for personligt forbrug (PCE), der er Federal Reserves foretrukne inflationsmål, samt inflationsdata fra eurozonen som tilsammen sandsynligvis indikere kommende rentereduktioner på tværs af store økonomier.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct. og står til at slutte august med et plus på næsten 2 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktieindeksfutures stigninger i det techtunge Nasdaq-indeks på 0,3 pct., mens det brede marked står til at åbne med et plus på 0,2 pct.

I Tokyo har investorerne fået en stor del af de massive tab i starten af august tilbage.

Nikkei er kommet sig efter kollapset efter Bank of Japans rentestramning, står stadig til at tabe 1,4 pct. over hele måneden.

Friske inflationsdata bekræfter markedets forventninger om yderligere renteforhøjelser fra Bank of Japan i de kommende måneder.

- Trods de stabiliserede markedsforhold vil markedet utvivlsomt markere forventninger til Bank of Japan-renteforhøjelser i fjerde kvartal, siger Alvin Tan.

Nikkei-indekset stiger 0,6 pct., og også Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske investorer flyder med strømmen.

Shanghai Composite-indekset stiger 1,3 pct., CSI 300 øger 1,8 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks ligger med et plus på 1,4 pct.

I Taiwan stiger Taiex-indekset 0,4 pct., Kospi indekset i Sydkorea øger 0,5 pct., Singapores Strait Times stiger 0,6 pct., mens ASX-indekset på børsen i Sydney ligger med en gevinst på 0,4 pct.


Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,6
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng+1,4
China Shanghai Composite+1,3
China CSI 300
+1,8
Taiwan Taiex+0,4
Sydkoreas Kospi+0,5
Indiens BSE Sensex+0,6
Singapores STI+0,6
Sydney ASX 200+0,4

.\\˙ MarketWire