Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu-topchef er tilfreds med stærkt kvartal: Normalisering uden for endoskopi venter

30/8 09:57

Ambu havde god vækst i sit tredje kvartal, hvor både endoskopiforretningen og de øvrige divisioner bidrog med tocifret vækst.

For divisionerne Anaesthesia og Patient Monitoring, der traditionelt har været betragtet som Ambus kerneforretning, skyldes den stærke vækst, at medicoselskabet har formået at gennemføre prisjusteringer over egne forventninger.

Det kan dog ikke vare ved med tocifret vækst, fortæller Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Ambu, til MarketWire.

Ambu leverede i sit forskudte tredje kvartal en organisk vækst på 15,0 pct. Vanen tro var det vækstbenet Endoscopy Solutions, der bidrog mest med en vækst på 18,0 pct., men de øvrige divisioner leverede også tocifret vækst.

- Vi er selv meget tilfredse - både med den store fremgang i vores endoskopiforretning på tværs af alle segmenter, og så har vi også haft et godt kvartal for anæstesi og patientmonitorering, som er meget drevet af, at vi har haft positivt momentum omkring nogle af de prisstigninger, vi har varslet, at vi ville komme ud med, siger hun.

- I starten af året var vi lidt mere uklare på, hvordan kunderne ville reagere på det, men det har vi set positivt indtil nu, selv om der stadig kan komme en effekt.

I Anaesthesia og Patient Monitoring betød prisstigningerne sammen med en stærk volumenvækst organisk vækst på henholdsvis 11,2 og 10,6 pct.

Det vil det dog ikke blive ved med, forklarer Britt Meelby Jensen, der fremhæver, at Ambu har et langsigtet mål om 2-4 pct. i de to divisioner.

- Anæstesi og patientmonitoring er meget drevet af, at vi er kommet ud med nogle prisstigninger, og samtidig har vi også set en god volumenvækst og helt generelt et marked, der har været godt i tredje kvartal med fine vækstrater.

- Det er ikke, fordi vi nu venter, at markedet skal være tocifret fremover - det er heller ikke det, vi guider på, fortsætter hun.

Fredagens regnskab fra Ambu var med en enkelt undtagelse en gengivelse af den foreløbige opgørelse fra 10. juli. Her opjusterede medicoselskabet sine forventninger til året, så prognosen for den organiske vækst blev skruet op til 12-14 pct., mens forventningerne til indtjeningsgraden blev løftet til 11-13 pct.

I årets ni første måneder havde Ambu en organisk vækst på 14,9 pct. - altså højere end det fastlagte spænd. Når Ambu ikke har skruet forventningerne yderligere op, skyldes det, at fjerde kvartal af 2022/23 var stærkt, forklarer Britt Meelby Jensen.

- Vi er utrolig glade og tilfredse med den vækst, vi har haft i de første ni måneder. Da vi kom ud med de 12-14 pct., kiggede vi også ind i, at vi har et fjerde kvartal fra sidste år, som var relativt stærkt. Alt i alt fastholder vi vores guidance, fordi vi synes, at det er det mest realistiske, vi kigger ind i lige nu.

.\\˙ MarketWire