Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ambu taber over 5 milliarder i børsværdi efter bekymring om vækstudsigterne

30/8 14:03

Der var ikke ventet den store dramatik i forbindelse med halvårsregnskabet fra Ambu, efter at medicoselskabet allerede i juli var kommet med foreløbige tal for flere af regnskabsposterne og også havde opjusteret forventningerne til hele året.

Men dramatisk blev det, da aktiemarkedet i København åbnede fredag morgen, hvor investorerne i stor stil fik travlt med at sælge ud af aktien.

Bedre er det ikke blevet senere på dagen, og ved 14-tiden ligger Ambu-aktien til et fald på 16,2 pct. til 128,25 kr.

Det er det fjerdestørste fald i aktien nogensinde.

Dagens nedtur betyder, at Ambus samlede børsværdi er svundet ind med 5,4 mia. kr., så den nu er nede på 34,6 mia. kr.

Forklaringen på det bemærkelsesværdige fald er ifølge senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank udviklingen i endoskopi-forretningen.

Her var væksten i tredje kvartal nemlig aftagende, særligt inden for lungeendoskoper.

- Den organiske vækst inden for Endoscopy Solutions lever ikke helt op til forventningerne. Værdiansættelsen af Ambu er efter min vurdering i høj grad knyttet op på vækstfundamentet for lige netop endoskopiforretningen, siger han til MarketWire.

Han noterer, at Ambu inden for lungeendoskopi opnåede en organisk vækst på 9,9 pct., hvor forventningerne hos analytikerne lå på 13 pct.

Med til historien om det store kursfald hører dog også, at aktien i år har klaret sig pænt. Trods fredagens nedtur er aktien for hele 2024 steget 21 pct.

.\\˙ MarketWire