Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/åbning: Teknologiaktier går til vejrs - rygter løfter Intel

30/8 15:44

Plusserne har tag i det amerikanske aktiemarked fra åbningen fredag, hvor Intel stiger på rygter om en mulig opsplitning, mens Dell Technologies rider videre på den store interesse om kunstig intelligens, eller AI.

Det gælder også chipaktien Marvell Technognologies. Marvell har præsenteret et stærkt regnskab og lovende salgsforventninger til tredje kvartal, hvilket ifølge analytiker Mark Lipacis fra Evercore skyldes, at man også her nyder godt af den voksende brug af kunstig Intelligens, skriver Bloomberg.

Det teknologitunge Nasdaq-indeks er åbnet 0,8 pct. højere, fulgt af S&P 500-indekset, der stiger 0,5 pct. Dow Jones-indekset halser lidt efter, men stiger trods alt 0,4 pct.

Fremgangen var allerede afspejlet på futuremarkedet inden nøgletal ved 14.30-tiden viste, at den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsindiktor, PCE kerne, var uændret 2,6 pct. på årsbasis i juli. Det var en tangering af det laveste niveau siden marts 2021 og en anelse lavere end økonomernes estimat på 2,7 pct.

FLOT REGNSKAB FRA DELL

For Dell har åbningen budt på et kursløft på 2 pct. oven på kvartalsregnskabet torsdag aften.

- Vores AI-momentum accelererede i andet kvartal, og vi har set en stigning i antallet af virksomhedskunder, der køber AI-løsninger hvert kvartal, siger Dells driftsdirektør Jeff Clarke ifølge regnskabet.

Efterspørgslen efter selskabets AI-optimerede servere var på 3,2 mia. dollar i andet kvartal mod 2,6 mia. dollar kvartalet før.

I kvartalet omsatte selskabet for 25 mia. dollar, hvilket var 9 pct. mere end i samme periode sidste år - og over analytikerforventningerne ifølge Bloomberg News på 24,5 mia. dollar. Nettoresultatet steg desuden 7 pct. til 1371 mio. dollar, hvilket ligeledes var bedre end ventet.

SPEKULATIONER OM OPSPLITNING AF INTEL

I it-sektoren stiger også Marvell med 7 pct., mens Intel ligger 5,5 pct. højere.

Det sker, efter at Bloomberg News kan berette, at Intel overvejer en opsplitning af selskabet i to inden for henholdsvis chipdesign og fremstilling af chips.

Det fortæller anonyme kilder til nyhedsbureauet.

Der er fredag også rift om Emergent Biosolutions, der stiger 8 pct. fra åbningen, efter at vaccineselskabet har fået godkendt sin koppevaccine Acam2000 i USA til forebyggelse af mpox, tidligere kendt som abekopper. Dermed har danske Bavarian Nordic ikke længere den eneste godkendte mpox-vaccine i USA.

.\\˙ MarketWire