Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Grøn afslutning på august med chipaktier i fokus

2/9 06:32

De amerikanske aktiemarkeder er lukket mandag for Labor Day. Med futuresmarkedet er i sving, og her indikeres små kursfald i de tre dominerende aktieindeks på under 0,1 pct., når markedet genåbner tirsdag efter den lange weekend.

De amerikanske aktier sluttede fredag august af i højt humør, efter at de seneste nøgletal har vist, at økonomien holder stand, mens døren stadig holdes åben for en snarlig rentenedsættelse fra centralbanken.

De store positive kursbevægelser kunne fredag især findes blandt teknologiaktierne, hvor især Marvell Technologies, Intel og Dell havde vind i sejlene.

Det smalle Dow Jones-indeks lukkede med et plus på 0,6 pct. i lukkerekorden 41.563,08, mens det brede S&P 500-indeks steg 1,0 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks klarede sig bedst med et plus på 1,1 pct.

Den positive start på dagen blev drevet af en opløftende inflationsopgørelse.

Fredag eftermiddag viste den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsindiktor, PCE kerne, en fastholdelse på 2,6 pct. på årsbasis i juli. Det var en tangering af det laveste niveau siden marts 2021 og en anelse lavere end økonomernes estimat på 2,7 pct.

- Denne uges tal fjerner bekymringer om en recession og inflation, siger David Russell fra Tradestation ifølge Bloomberg News.

- Guldlok kan være her, mens Jerome Powell forbereder sig på at ændre retning.

Den amerikanske centralbankchef Jerome Powell sagde i sidste uge, at tiden er inde til, at centralbanken sænker sin styringsrente, og bekræftede forventningerne om en rentenedsættelse i næste måned og samtidig tydeliggjorde han hensigten om at forhindre yderligere afkøling af jobmarkedet.

SPEKULATIONER OM OPSPLITNING AF INTEL

Intel lukkede 8,3 pct. højere, efter at Bloomberg News kunne berette, at Intel overvejer en opsplitning af selskabet i to inden for henholdsvis chipdesign og fremstilling af chips.

Det fortæller anonyme kilder til nyhedsbureauet.

Chipkoncernen Marvell steg 9,2 pct. efter et stærkt regnskab og lovende salgsforventninger til tredje kvartal, hvilket ifølge analytiker Mark Lipacis fra Evercore skyldes, at man også her nyder godt af den voksende brug af kunstig Intelligens, skriver Bloomberg.

Torsdag var en skidt dag for AI-chipkongen Nvidia, der faldt mere end 6 pct. efter sit regnskab, der målt på prognosen for det igangværende kvartal ikke helt kunne følge med de højeste forventninger i markedet.

Fredag var der med et plus på 0,9 pct. dog en smule medvind for aktien, mens chipkollegaen Broadcom gik frem med 2,2 pct.

Amazon.com bidrog med en stigning på 3,2 pct. med til fremgangen for S&P 500-indekset.

FLOT REGNSKAB FRA DELL

For Dell bød fredagen på et kursløft på 4,3 pct. oven på kvartalsregnskabet torsdag aften.

- Vores AI-momentum accelererede i andet kvartal, og vi har set en stigning i antallet af virksomhedskunder, der køber AI-løsninger hvert kvartal, siger Dells driftsdirektør Jeff Clarke ifølge regnskabet.

Efterspørgslen efter selskabets AI-optimerede servere var på 3,2 mia. dollar i andet kvartal mod 2,6 mia. dollar kvartalet før.

I kvartalet omsatte selskabet for 25 mia. dollar, hvilket var 9 pct. mere end i samme periode sidste år - og over analytikerforventningerne ifølge Bloomberg News på 24,5 mia. dollar. Nettoresultatet steg desuden 7 pct. til 1371 mio. dollar, hvilket ligeledes var bedre end ventet.

GE Vernova fortsatte opturen fredag med et plus på 5,0 pct. til lukkerekorden 201 dollar efter meldingen om, at en brækket vinge på en af møllerne i havvindmølleparken Dogger Bank ikke er en installations- eller produktionsfejl.

Den brækkede vinge opstod på en mølle under opførelse under kraftige vindforhold, meddeler GE Vernova ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire