Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Udsigt til lette rentestigniner fra start

2/9 07:19

Der er udsigt til en stille åbning mandag, hvor de danske statsobligationer kan stå til lette rentestigninger fra morgenstunden efter sene renteplusser i USA fredag aften.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg fredag med 4 basispoint til 3,90 pct., mens renten på den toårige statsobligation blev løftet med 3 basispoint til 3,92 pct. En stigning, der primært kom efter markedslukningen i Dannmark kl. 17, hvilket kan indikere et lille opsving i renterne i de danske statsobligationer fra ugens begyndelse.

Ellers ventes ugen at starte i et temmelig roligt tempo på den europæiske scene, eftersom de amerikanske finansmarkeder har lukket på grund af Labor Day. Det afføder normalt en lav aktivitet i Europa uden amerikansk deltagelse.

Små rentefald prægede det danske obligationsmarked fredag, hvor markedet både fik afdæmpede inflationstal fra eurozonen og USA.

Fredag sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i 2,23 pct. Over ugen steg renten med 4 basispoint.

Mandagens kalender byder ikke på de helt store nøgletal, hvor der dog kommer endelige erhvervstillidsmålinger, de såkaldte PMI-tal, for eurozonen for august.

Den første opgørelse viste en stigning i det samlede PMI for regionen til 51,2 fra 50,2, og der ventes ifølge Bloomberg News ikke nogen ændringer i den endelige opgørelse.

- PMI-tallene skal overraske en hel del, før de rykker finansmarkederne. Vi forventer derfor, at de finansielle markeder i høj grad vil være drevet af den generelle stemning i dag, skriver Sydbank i en kommentar mandag morgen.

.\\˙ MarketWire