Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vattenfall sætter udviklingen af vindmølleparken Kriegers Flak på pause

2/9 12:51

Den svenske Ørsted-konkurrent Vattenfall har besluttet at standse udviklingen af det svenske havvindprojekt Kriegers Flak på grund af uholdbare investeringsforudsætninger i Sverige.

- Investeringsforudsætningerne for havvind i Sverige er i øjeblikket ikke holdbare, og Vattenfall har derfor besluttet at sætte al videreudvikling af projektet på pause, skriver Vattenfall i en meddelelse mandag middag.

Vindmølleparken, der er placeret cirka 30 kilometer syd for Trelleborg, var planlagt til at producere sin første strøm i 2028, hvilket ifølge Vattenfall ikke længere er muligt.

- Hvis investeringsforudsætningerne forbedres, og tilladelserne stadig er gyldige, kan projektet genoptages, skriver forsyningsselskabet om vindmølleparken, der skønnes at producere 2,7 TWh fossilfri el om året, svarende til godt 500.000 husstandes årlige forbrug.

En afgørende forudsætning for at investere i projektet er et rimeligt tilslutningspunkt til det nationale offshore-el-net, har Vattenfall tidligere meddelt.

I februar sidste år fik Vattenfall de sidste tilladelser til vindmølleparken på plads. Vattenfall har tilladelse til at opføre 35–50 vindmøller.

.\\˙ MarketWire