Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo melder om problemer med at møde efterspørgslen på Ozempic i Europa

3/9 11:55

Øget efterspørgsel og kapacitetsproblemer skaber problemer for Novo Nordisk, der har svært ved at møde efterspørgslen på de lave doser af diabetes-2-midlet Ozempic i Europa.

Det fremgik af en opdatering mandag fra det europæiske lægemiddelagentur, EMA, skriver Reuters.

- Forsyningssituationen for de lavere styrker af Ozempic, 0,25 mg og 0,5 mg, er blevet forværret med periodisk mangel på alle styrker, der forventes at række ind i fjerde kvartal 2024, lyder det i meddelelsen.

Novo anbefaler derfor at begrænse opstarten af nye patienter på Ozempic, indtil forsyningssituationen bedres, hvilket ventes at ske i løbet af september.

Også Ozempics forgænger, Victoza, er i restordre, og her lyder opfordringen slet ikke at sætte nye patienter i behandling med midlet for at sikre, at de, der allerede er i behandling, også kan få deres medicin.

I øvrigt opfordres til at se på alternativer.

- Hvis Ozempic eller Victoza ikke er tilgængelige for patienter, der er i behandling, skal patienterne skifte til en anden injicerbar GLP-1 RA, eller et andet egnet alternativ, baseret på din kliniske vurdering og lokale retningslinjer, lyder det i teksten til sundhedspersonale.

STOR SALGSSUCCES

Novos salg af supersællerten Ozempic er steget massivt i de senere år og i en grad, så medicinalkoncernen også i sit seneste halvårsregnskab varslede periodiske begrænsninger i leverancerne af midlet.

I første halvår løb Ozempics salgsvækst målt i lokal valuta op i hele 36 pct. til 56,7 mia. kr. Salget i region EMEA voksede dog kun 8 pct. i perioden til 7,7 mia. kr.

Ud over Ozempic arbejder Novo også stadig på at møde efterspørgslen efter vægttabsmidlet Wegovy, der bygger på samme aktive stof.

I USA har Novo derfor stadig lagt begrænsninger på leverancerne af startdosen på Wegovy.

.\\˙ MarketWire