Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens obligationer: Voldsomt prisfald på olie sendte renterne baglæns

3/9 17:00

Store rentefald skyllede ind over det danske obligationsmarked tirsdag, hvor et stort dyk i olieprisen gav ekstra håb om, at centralbankerne vil have held til at tøjle inflationen.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, drattede over dagen fra et niveau over 77 dollar til lige over 74 dollar.

Det var et samlet prisfald på 4,6 pct. og kan ifølge Arne Anders Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management, blandt andet hænge sammen med situationen i Libyen. Her ser interne stridigheder ud til muligvis at kunne blive løst hurtigere end frygtet, så den libyske olie snart igen kan strømme ind på markedet.

Og med tirsdagens prisfald har Brent ikke været billigere i år.

På obligationsmarkedet satte rentefaldet på det toneangivende tiårige danske statspapir ind midt på eftermiddagen med lidt forsinkelse af olieprisen.

Facit ved lukketid var et samlet rentedyk på 8 basispoint til 2,21 pct. Dermed blev der rådet bod på hele mandagens rentestigning på 6 basispoint og endda lidt til.

Også i USA faldt renterne ifølge Bloomberg News i parløb med olieprisen.

Eftermiddagens imødesete amerikanske nøgletal, de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks for fremstillingsindustrien, ISM Manufacturing, medvirkede ikke til større bevægelser.

Indekset skuffede ellers i august, hvor det blev til en lille stigning til 47,2 fra 46,8 måneden før. Økonomer havde dog sat næsen op efter en fremgang til 47,5.

.\\˙ MarketWire