Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/tendens: Udsigt til ny dag i rødt med mest pres på teknologi

4/9 14:37

Teknologiaktierne har onsdag udsigt til endnu en dag i rødt efter tirsdagens storudsalg på Wall Street, der var drevet af et kollaps i chipkæmpen Nvidia samt svage nøgletal.

Tirsdagen nedtur var især drevet af teknologiaktierne anført af et dyk på tæt ved 10 pct. for Nvidia. Samlet set faldt teknologiindekset Nasdaq med 3,3 pct., mens S&P 500-indekset droppede 2,1 pct. og Dow Jones 1,5 pct.

I onsdagens formarked er det igen teknologiaktierne, der står for skud, da futuren for Nasdaq-indekset ligger med et fald på 0,7 pct., mens S&P 500-futuren handles 0,4 pct. lavere og Dow Jones-futuren taber 0,1 pct.

Det blev en brat opvågning for Nvidia-investorerne tirsdag, hvor opturen for aktien punkterede, og selskabet tabte 279 mia. dollar i markedsværdi.

Det svarer til lige knap 1880 mia. kr. på én enkelt handelsdag.

- Når reduktionen af risiko tager fat, har de mest overfyldte handler en tendens til at bære hovedparten, og det er præcis, hvad vi så i Nvidia, som faldt med 9,5 pct., efterhånden som globale vækstbekymringer forstærkedes, bemærker den uafhængige analytiker Stephen Innes.

Modvinden på aktiemarkedet tirsdag var også drevet af recessionsbekymringer, da ISM-erhvervstilliden for fremstillingssektoren for august landede lavere end ventet.

Allerede onsdag eftermiddag lander igen et vigtigt nøgletal i form af Jolts-opgørelsen, Job Openings and Labor Turnover Survey.

I opgørelsen for juli ventes et fald i antallet af ledige stillinger til 8,10 mio. Et større end ventet fald i antallet af ledige stillinger i onsdagens opgørelse for juli kan reducere den amerikanske centralbanks, Feds, bekymringer for et overophedet arbejdsmarked.

STRATEG SER NVIDIA NÅ 100 DOLLAR EFTER VOLDSOMT FALD

Det store fald for Nvidia medfører, at investorerne nu spekulerer i, hvor bunden skal findes, efter at aktien tirsdag dykkede 9,5 pct. til 108 dollar.

Ifølge Jay Woods, der er chefstrateg hos Freedom Capital Markets, kan bunden i denne omgang meget vel ligge omkring 100 dollar per aktie. Det er samtidig tæt på den bund, som aktien ramte i sidste måned, skriver Bloomberg News.

Yderligere har det amerikanske justitsministerium sendt stævninger til chipproducenten og andre virksomheder, da det søger bevis for, at den dominerende udbyder af AI-processorer har overtrådt konkurrencelovgivningen.

Aktien nærmer sig langsom de 100 dollar i onsdagens formarked, da den falder 1,7 pct. til 106,11 dollar.

Andre store navne i chip-sektoren var også ramte tirsdag med minus til Broadcom på 6,2 pct. og til Advanced Micro Devices på 7,8 pct.

Her peger formarkedskurserne onsdag på et fald på 1 pct. til Broadcom, mens AMD omvendt indikeres 2 pct. højere.

DOLLAR TREE SKUFFER FÆLT

Den amerikanske discountkæde Dollar Tree kunne ikke følge med forventningerne i markedet i sit andet kvartal 2024/25, og samtidig sænkes forventningerne til hele årets resultat.

Det sender aktien ned med 11,9 pct. til 71,92 dollar i formarkedet onsdag.

I andet kvartal endte Dollar Trees justerede indtjening per aktie på 0,67 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 1,05 dollar.

For hele regnskabsåret sænkes prognosen for det samlede justerede resultat per aktie samtidig til 5,20-5,60 dollar fra tidligere 6,50-7,00 dollar.

.\\˙ MarketWire