Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sløjt antal jobåbninger tager pusten fra C25 og renterne

4/9 16:15

En skuffende opgørelse for jobåbningerne i USA har onsdag eftermiddag taget pusten fra det danske C25-indeks, og også de danske obligationsrenter tager et dyk.

I juli blev der slået 7.673.000 job op, viser den månedlige opgørelse kendt som Jolts-opgørelsen. Her var ventet 8.100.000 af økonomerne ifølge Bloomberg News.

Det taler ikke for beretningen om den bløde landing, hvor inflationen bekæmpes, uden at det går ud over væksten.

Eliteindekset C25 falder onsdag efter tallene med 0,9 pct. mod 0,6 pct. før offentliggørelsen. Samtidig siver renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation til 2,16 pct. fra 2,18 pct. inden.

Det er ikke lang tid siden, at de globale finansmarkeder blev jaget en skræk i livet, da den officielle beskæftigelsesrapport fra USA i august viste en voldsomt skuffende jobskabelse.

Opgørelsen skabte voldsomme fald på aktiemarkederne verden over og ligeså voldsomme stigninger i obligationskurserne med rentefald til følge.

Flere eksperter talte på daværende tidspunkt for hastenedsættelser af renten i USA, men sidenhen fik tal for blandt andet detailsalget i USA overbevist markederne om, at det ikke stod helt så grelt til som frygtet.

.\\˙ MarketWire