Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Højtflyvende Zealand og Rockwool ramt hårdest af nervøsitet

4/9 17:03

Onsdagens uddeling af øretæver på det danske aktiemarked gik især ud over højtflyvende aktier såsom Zealand Pharma og Rockwool.

En lavere rente var i den modsatte ende af C25-indekset med til at understøtte Ørsted-aktien.

Eliteindekset, C25, sluttede onsdagen med et fald på 0,4 pct. i 1979,07. Derved kom det godt igen i forhold til faldet lige efter åbningen onsdag på 1,6 pct.

- Markedet er blevet relativt nervøst igen. USA kom under pænt pres i går, og det smitter negativt af på hele Europa i dag, udtaler chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til MarketWire.

Tirsdagen var især hård for de amerikanske teknologiaktier og nervøsiteten blev forstærket tirsdag eftermiddag, da en svag ISM-erhvervstillidsmåling øgede recessionsbekymringerne.

Det fortsatte onsdag, da de blev løftet yderligere sammen med forventningerne til størrelsen af en potentiel rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank efter onsdagens imødeset Jolts-opgørelsen, Job Openings and Labor Turnover Survey.

Her viste opgørelsen for juli et markant fald til 7,673 mio. jobåbninger, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News ventede 8,10 mio.

Nervøsiteten er ekstra stor frem mod fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, forklarer Mads Zink med henvisning til en stor skuffelse i den seneste opgørelse.

HØJTFLYVENDE AKTIER PRESSET MEST

Herhjemme lukkede Zealand Pharma med et fald på 3,5 pct. i 850 kr. i bunden af eliteindekset.

Rockwool fulgte med et minus på 2,7 pct. i 2832 kr. i hælene på biotekaktien, mens Novo Nordisk tabte 2,5 pct. til 904,70 kr.

Alle tre aktier er i top fem over de mest stigende C25-aktier i år.

ØRSTED HELT FREMME I C25-FELTET

Ørsted endte i helte fremme i C25-feltet med en fremgang på 3,0 pct. til 410,50 kr., hvilket kom i kølvandet af tirsdagens afregningskontrakter for de britiske havmølleprojekter Hornsea 3 og Hornsea 4.

De var ifølge Danske Bank bedre end ventet og på den baggrund løftes kursmålet med en tier til 490 kr. og samtidig gentages anbefalingen "køb".

- Vi ser værdi i tildelingerne til både Hornsea 3 og Hornsea 4, men betragter det også som en vigtig milepæl i forhold til at genskabe tilliden til Ørsteds forretningsmodel og evne til at skabe værdi, skriver analytiker Casper Blom i et notat.

Renten tikkede nedad onsdag eftermiddag efter de sløje jobåbningstal fra USA. En lavere rente er positivt nyt for energikæmpen, der bærer rundt på en kæmpe gæld.

GN har efter opkøbet af Steelseries også en stor gældspost, og aktien var med et plus på 3,3 pct. til 164,05 kr. onsdag at finde i toppen af C25-indekset.

Blandt sidepapirerne fulgte Netcompany med et minus på 1,6 pct. nedturen for teknologiaktierne, mens FLSmidth med et fald på 1,6 pct. var presset af faldende råvarepriser.

Priserne på en lang række metaller faldt ganske betydeligt tirsdag, og udviklingen fortsatte onsdag dog med noget mere afdæmpede prisfald.

.\\˙ MarketWire