Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Europa/aktier: Teknologi og luksus ramt hårdest i recessionsbekymret marked

4/9 17:50

Globale recessionsbekymringer var onsdag med til at sende de europæiske aktier ned til det laveste niveau i knap to uger.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 1,0 pct., hvor alle sektorer på nær ejendom, kommunikationsservice og forsyning.

Nedturen fulgte udsalg på Wall Street tirsdag, hvor hovedindeksene registrerede de største fald siden begyndelsen af august efter en svagere ISM-erhvervstillidsopgørelse end ventet.

Onsdag fortsatte der med at indløbe sløje nøgletal fra USA, da den såkaldte Jolts-opgørelse viste et større end ventet fald i antallet af ledige stillinger i juli.

- Friske bekymringer om sundheden i den globale økonomi griber markederne, siger Susannah Streeter, investerings- og markedsanalytiker hos Hargreaves Lansdown, ifølge Reuters.

Med til at øge bekymringerne var også svage nøgletal fra Kina, som også ramte luksusvareselskaberne, der genererer meget af deres salg her.

Blandt de hårdest ramte selskaber var blandt andet schweiziske Richemont, der faldt 5,8 pct., og franske LVMH, som tabte 4,2 pct.

Finanshuset Morgan Stanley har sænket kursmål for de to luksusvareaktier med henvisning til bekymringer over en svække efterspørgsel fra kinesiske forbrugere.

Den hollandske mikrochipudstyrskæmpe ASML lagde med et dyk på 5,9 pct. mest pres på Stoxx 600-indekset. Generelt var teknologi mest presset med et sektorfald på 3,2 pct.

Aktien blev presset af en generelt negativ stemning omkring teknologiaktier samt en sænket anbefaling fra UBS.

.\\˙ MarketWire