Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Fokus på vigtigt serviceindeks i ventet stille start

5/9 07:05

Den tætpakkede makrouge fortsætter torsdag, hvor der blandt andet kommer data fra detailsalget i eurozonen. Størst fokus er dog på det amerikanske ISM serviceindeks, som offentliggøres i eftermiddag.

Der er udsigt til en stille start på det danske obligationsmarked torsdag, hvor fokus mest af alt ligger på eftermiddagens makrodata fra servicesektoren i USA.

Onsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 5 basispoint lavere i 2,16 pct., efter at den såkaldte Jolts-opgørelse viste et væsentligt lavere antal jobåbninger i USA end ventet.

I USA faldt renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation onsdag med 8 basispoint til 3,76 pct., hvilket fortsat er renten på den tiårige T-bond på markedet i Tokyo torsdag morgen.

Det er 2 basispoint under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

ISM I FOKUS

Torsdag byder på flere væsentlige nøgletal, hvoraf ISM's serviceindeks er det mest væsentlige.

- Vores vurdering er, at de samlede signaler fra den amerikanske servicesektor peger i retning af en vækst i amerikansk økonomi på omkring 2 procent. Det er ganske hæderligt. Investorerne har dog i øjeblikket skærpet fokusset på tilstanden i den amerikanske økonomi, og her kommer vi ikke uden om, at ISM service er ét af de vigtigste pejlemærker, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar torsdag morgen.

Der er ventet et indeks på 51,4 i august, som det også var tilfældet i juli.

Samtidig er alles øjne fortsat rettet mod fredagens vigtige jobrapport fra USA, efter at der i sidste måned blev offentliggjort en skuffende rapport med en væsentligt lavere jobskabelse end ventet.

En forsmag på udviklingen på jobmarkedet offentliggøres klokken 14.15 i form af ADP's jobrapport. Opgørelsen for det private jobmarked i USA ventes at vise en jobskabelse på 144.000 fra 122.000 i juli.

Hertil kommer den ugentlige føljeton i form af opgørelsen for nytilmeldte ledige, der ventes at vise 230.000 nyledige i sidste uge.

Allerede i formiddag kan der dog ses frem til nyt fra eurozonen, når detailsalget for juli offentliggøres. Her venter økonomerne en vækst på 0,2 pct., efter at det bakkede 0,3 pct. i juni.

.\\˙ MarketWire