Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/middag: Renterne fortsætter nedad inden amerikansk jobrapport

6/9 11:58

De danske obligationsrenter siver yderligere fredag ved middagstid, hvor alles øjne er rettet mod den officielle arbejdsmarkedsrapport fra USA.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder 6 basispoint til 2,11 pct.

Ugen rundes fredag af med den officielle opgørelse for det amerikanske arbejdsmarked i august klokken 14.30.

I dagene op til har handlerne fået sat lidt kulør på tilstanden med nyt om antallet af jobåbninger, den private jobrapport fra ADP og den ugentlige opgørelse af nytilmeldte ledige.

De første to var en skuffende omgang, mens der var færre nytilmeldte ledige end ventet.

For den officielle jobrapport er ventet en jobskabelse uden for landbruget på 165.000 mod blot 114.000 i juli.

Netop tallet for juli var da også en stor skuffelse og skabte ved offentliggørelsen i starten af august stor røre på de finansielle markeder, hvor aktierne og renterne faldt tungt på grund af frygt for, at økonomien kan ende i recession, før den amerikanske centralbank, Federal Reserve, får grebet ind med pengepolitiske lempelser.

Nu vurderes Federal Reserve dog at være klar til at sænke renten ved sit kommende rentemøde i september. Spørgsmålet er blot, om centralbanken vil sænke renten med 25 eller 50 basispoint.

- Nu ligger vi der, hvor vi tænker på, om det skal være 25 eller 50 basispoint. Det kan godt blive den her jobrapport, der afgør det i dag, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

.\\˙ MarketWire