Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/lukning: Værste aktieuge i halvandet år - nedtur for Broadcom, Nvidia og Tesla

9/9 06:32

I august er der ofte fokus på, at september historisk er den dårligste aktiemåned på året. Og september nåede da også kun lige at starte, inden det tilsyneladende blev bekræftet, for markedet i USA faldt igen fredag, og så endte det med et samlet ugeminus på hele 4,2 pct.

Det er det største ugefald siden marts 2023.

Lidt bedre ser det ud mandag morgen.Future-markedet indikerer stigninger på 0,2-0,4 pct., når markedet åbner i New York sener på dagen.

Fredagens handel startede med et mindre plus, da jobrapporten for august ganske vist var svagere end ventet, men ikke skuffede lige så meget som den for juli og samtidig viste vækst. Men efterhånden, som investorerne fik fordøjet tallene, vendte de tommelfingeren ned og så øget risiko for recession.

Rentemarkedets dom var den samme, da den toårige statsrente faldt med 8 basispoint. I den korte ende er markedsrenterne mere følsomme over for markedets forventninger til centralbankrenten, og her indregnede investorerne fredag også i højere grad end torsdag flere rentesænkninger i 2024.

Det brede S&P 500-indeks faldt fredag 1,7 pct., og kun 80 ud af 500 aktier endte i plus. Dow Jones tabte samtidig 1,0 pct., og Nasdaq havde det allersværest med et dyk på 2,6 pct.

- En blødere end ventet jobrapport kan støtte dem, der favoriserer en rentesænkning på 50 basispoint i september, men juryen er stadig ude, siger Chris Larkin, der er investeringschef hos E*Trade, til Bloomberg News.

- Indtil videre er en sænkning på 25 basispoint stadig basisscenariet for en forsigtig Federal Reserve. I mellemtiden vil markedet være følsomt over for data, som peger på, at økonomien køler for meget af.

I august blev der ifølge fredagens opgørelse skabt 142.000 job uden for landbruget, mens 165.000 var konsensus blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Julis skuffende tal på 114.000 job blev imidlertid sideløbende revideret ned til sølle 89.000 nye job.

BROADCOM STRAFFET

I S&P 500 var det vækstsektorerne, som trak mest ned med et minus på 1,9 pct. til it-aktierne, et minus til cyklisk forbrug på 1,7 pct. og et minus på ligeledes 1,7 pct. til kommunikationsservice.

Med til at skabe den negative stemning var også, at chipproducenten Broadcom tabte 10,4 pct. efter sit regnskab for tredje kvartal.

De realiserede tal - med en vækst på 47 pct. - var egentlig godkendte, men prognosen om et salg på 14 mia. dollar i fjerde kvartal var en smule under konsensus.

Interessant var det, at det er udsigterne for ikke AI-relaterede produkter, som trak ned, for Broadcom regner selv med at nå et AI-relateret salg i hele regnskabsåret på 12 mia. dollar mod tidligere 11 mia. dollar, mens analytikerne her havde spået 11,8 mia. dollar.

- Samlet set har vi nået bunden i vores ikke-AI-markeder, og vi venter en genrejsning i fjerde kvartal. AI-efterspørgslen er fortsat stærk, sagde koncernens topchef, Hock Tan, ifølge Bloomberg News på en telekonference.

EN MINDRE OPJUSTERNG

Inden for it var der fredag også kursfald til chipkæmpen Nvidia på 4,1 pct. og til Advanced Micro Devices på 3,7 pct. Microsoft mistede samtidig 1,6 pct., og Apple faldt 0,7 pct.

I cyklisk forbrug tabte Tesla også 8,5 pct., og Amazon mistede 3,7 pct., og i kommunikationsservice var der minus til Alphabet på 4,1 pct. og til Meta Platforms 3,2 pct., ligesom Netflix smed 2,6 pct.

Der blev igen fredag også taget gevinster hjem i Novo-konkurrenten Eli Lilly, som tabte 1,1 pct., mens der også var pres på finanssektoren, som smed 0,9 pct., da bankaktierne faldt tilbage med minus til JPMorgan Chase på 2,4 pct., til Wells Fargo på 5,0 pct. og til Bank of America på 3,4 pct.

Fredag var der dog også grønne glimt i markedet. Et af dem kom fra softwareselskabet Docusign med danske Allan Thygesen som topchef, da aktien steg 4,0 pct. efter en mindre opjustering i kølvandet af andet kvartal.

.\\˙ MarketWire