Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Svenskerne har stigende tro på højere boligpriser efter ny rentesænkning i august

9/9 10:13

Svenskerne har styrket troen på stigende boligpriser, efter at landets centralbank, Riksbanken, i august gennemførte sin anden rentenedsættelse i år oven på en pause ved mødet i juni.

Det viser den seneste opgørelse af SEB's månedlige husprisindikator, der i septemberopgørelsen steg med 4 indekspoint til 47.

Det dækker over, at 58 pct. af respondenterne i undersøgelsen venter stigende boligpriser over de kommende 12 måneder, oplyser SEB.

Blot 11 pct. venter faldende priser, viser opgørelsen.

- Stemningsindikatoren forbliver et godt stykke over det historiske gennemsnit. Retningen har været tilsvarende den generelle forbrugerstemning, men mens stemningen omkring boligmarkedet er kravlet over sit historiske gennemsnit, er forbrugertilliden ikke, skriver SEB.

I august sænkede Riksbanken sin ledende rente til med 25 basispoint til 3,50 pct. Det er anden gang i år - og denne lempelsescyklus - at renten bliver sænket, efter at Riksbanken i maj indledte sine lempelser med at sænke med 25 basispoint fra 4,00 pct.

Ved rentemødet i juni tog banken siden en pause, men signalerede samtidig to til tre yderligere rentenedsættelser i andet halvår, hvoraf den første altså kom i august.

Og i forbindelse med det rentemøde gentog Riksbanken, at der kan være mere i vente, hvis ellers inflationen holder sig i ro, og der ikke kommer mere gang i den økonomiske vækst.

Centralbanken venter nu fortsat to til tre yderligere rentenedsættelser allerede i år - og altså en yderligere, end tilfældet var det i juni.

Det skyldes blandt andet, at inflationen er kommet langt ned, efter at Sverige ellers i lang tid haltede bagefter store dele af resten af Europa i forhold til at få prisstigningerne bragt i ro.

Senere i denne uge venter inflationsopgørelsen for august, og her venter økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, at inflationen faldt til 2,1 pct. fra 2,6 pct. i juli.

Sker det, er prisstigningstakten helt nede omkring målsætningen fra centralbanken.

.\\˙ MarketWire