Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Arbejdsgivere og ansatte i techindustrien i USA delt mellem Harris og Trump

9/9 14:00

Kamala Harris, Demokraternes præsidentkandidat, har opbakning blandt de ansatte hos mange af de største amerikanske teknologivirksomheder.

Modsat har deres nogle af de mest magtfulde teknologimilliardærer givet deres støtte til den republikanske rival Donald Trump.

Det viser data om donationer til kandidaternes kampagner, skriver Reuters.

Ansatte hos Alphabet, Amazon og Microsoft donerer millioner af dollar til Harris-kampagnen. Det er betydeligt mere end, hvad medarbejderne i de samme selskaber sender til tidligere præsident Trumps lejr, viser data indsamlet af Opensecrets, skriver nyhedsbureauet.

Data omfatter donationer foretaget af virksomhedens ansatte og ejere samt de ansatte og ejernes nærmeste familiemedlemmer.

Teslas topchef Elon Musk og medstifterne af venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz, Marc Andreessen og Ben Horowitz, står dog bag Trump med henvisning til den tidligere præsidents holdning til økonomi og virksomhedsbeskatning.

Samtidig har præsidentvalget den 5. november splittet Silicon Valley, der engang var en bastion af demokratisk og liberal støtte, skriver Reuters.

Venturekapitalisten Reid Hoffman fra Greylock og iværksætteren Mark Cuban lover støtte til Harris.

Men i de senere år har adskillige andre tech-chefer undret sig over den demokratiske præsident Joe Bidens forretningspolitikker, herunder et bredt angreb på fusioner og opkøb samt indskrænkning af databeskyttelse.

Ansatte hos Alphabet og deres familier har doneret 2,16 mio. dollar svarende til 14,6 mio. kr. indtil nu til Harris-kampagnen, hvilket er næsten 40 gange mere end hvad Donald Trump har modtaget ifølge dem politiske vagthud, Opensecrets.

Ansatte hos Amazon og Microsoft og deres familier har samlet doneret 2,1 mio. dollar, mens Trumps kampagne har fået omkring 200.000 dollar i kampagnekassen.

.\\˙ MarketWire