Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tyske ansatte i vindmøllesektoren vil sikres mod unfair kinesisk konkurrence

9/9 15:36

Den største fagforening i det tyske, IG Metal, er gået samme med de ansatte fra Siemens Energy i kampen om bedre beskyttelse mod unfair kinesisk konkurrence i vindmøllesektoren.

Det er reaktionen efter, at den kinesiske producent Ming Yang er blevet tildelt en foreløbig kontrakt på 16 store møller efter et udbud. Der skulle være tale om gigantiske vindmøller med en rotordiameter på 260 meter, der skal installeres i vindmølleparken Waterkant ud for øen Borkum i 2028.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

IG Metalls næstformand Jürgen Kerner advarer om, at Tyskland "bliver udsat for en fremtidig teknologi med en risiko for at blive offer for unfair konkurrence." .

- Det er også vigtigt ikke at miste kontrollen over den kritiske infrastruktur, påpeger han ifølge dpa.

I forbindelse med udbuddet underbød de kinesiske virksomheder de europæiske konkurrenter med 30-50 pct.

Ming Yang garanterer, at møllerne udelukkende vil blive produceret af vedvarende energi, og at komponenter kommer fra europæiske leverandører.

EU har allerede varslet en undersøgelse af af kinesisk statsstøtte til vindmøller. Den skal ligesom en undersøgelse af bilindustrien afsløre, om Kina giver ulovlig statsstøtte. Det var tilbage i foråret, at den daværende ledende næstformand for EU-Kommissionens, Margrethe Vestager, fastslog, at EU vil åbne en ny undersøgelse

EU mistænker den kinesiske produktion af vindmøller for at have modtaget konkurrenceforvridende statsstøtte.

Bekymringen er, at de europæiske vindmølleproducenter uden støtte kan blive udslettet på samme måde, som den kinesiske konkurrence i vid udstrækning udslettede Europas solsektor.

EU's undersøgelse vil angiveligt gøre brug af et nyt værktøj, kaldet Foreign Subsidies Regulation, som giver beføjelser til at gribe ind over for udenlandske subsidier, der forvrider konkurrencen på EU's indre marked.

.\\˙ MarketWire