Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas bør få flere amerikanske ordrer vurderer analytiker efter historisk havvindordre

9/9 16:56

Vestas har fået sin første ordre i hus på vindmøller til havs i USA. Og det er på mange måder en historisk dag for den danske vindmølleproducent.

- Det er der slet ingen tvivl om, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, til MarketWire, og fortsætter:

- Det her er jo et marked, som mange forventer sig meget af. Og hvor vi også kan se, at selvom Ørsted har været sovset godt ind i vanskeligheder, så er det amerikanske marked stadig et marked, der bevæger sig fremad.

Vestas skal levere sin V236-15.0 MW til projektet, som norske Equinor står bag ud for kysten ved New York.

- Og forhåbentlig er det her et projekt, som når at komme så langt de næste måneder, at det ikke kan blive bremset, hvis Donald Trump lægger sin hånd på havvindsektoren, som han taler om, at han gerne vil, hvis han bliver præsident, siger Jacob Pedersen og fortsætter:

- Forhåbentlig rammer det her igennem nåleøjet og bliver et projekt, som kommer til at flyde. Og i den forstand er det jo en skelsættende dag for Vestas, at man nu også skal levere havvindmøller i USA.

Sydbanks aktieanalysechef påpeger, at det amerikanske marked er et, der ser ud til at kunne blive meget stort, når man ser fremad.

- Så det her skulle jo helst ikke være den eneste ordre, som Vestas lander på det her marked henover den næste periode, siger han.

Det er første gang, at Vestas' V236-15MW skal "i vandet". Konkurrenten GE Vernova har haft store problemer med netop sine havvindmøller. En brækket vinge under opførelse under kraftige vindforhold i august var den seneste fiasko i de seneste måneder med en GE Vernova-vinge. Rækken af hændelser har været en torn i øjet for industrikoncernens kæmpende havvind-forretning.

- Vestas mølle bliver testet, men er ikke i et reelt projekt sat i vand endnu. Det er jo det, der er så spændende omkring det her segment. Allerede nu snakker folk om vindmøller på 18-20 MW. Dem vi har på de her 14-15 MW i det segment, de er nærmest ikke kommet i vandet endnu, siger Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire