Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Zealand i slutspurt i generelt positivt marked

9/9 17:09

Efter negativt konkurrentnyt til fordel for Zealand Pharma og Novo Nordisk var de to vægttabs-aktier med til at trække op i det danske C25-indeks, mens Bavarian Pharma var i bakgear nederst i eliteindekset.

Samlet set blev det til et plus for indekset på 0,2 pct. til 1959,98.

Dermed opnår indekset en halv revanche efter fredagens tilbagegang på 0,4 pct. forårsaget af en noget skuffende jobrapport fra USA, og efterdønningerne fra de nøgletal lægger fortsat undertonen i markedet, mener chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink.

- Men det er en stille mandag, og efter de nøgletal, vi fik i fredags, er der endnu mere fokus på kommende makrotal, og markedet spejder ind i, om vi skal til at prise recession mere ind i aktiekurserne, bemærker han.

Ifølge chefaktiehandleren er det nu vækstdata, der får størst opmærksomhed frem for inflationsdata.

SCHWEIZISK STØTTE TIL ZEALAND.

Eftermiddagen bød på skuffende nyt om den schweiziske medicinalgigant Roche. Michael Shah fra Bloomberg Intelligence påpeger, at materiale for tidlige forsøg med Roches fedmemiddel CT388 viser "lidt høje forekomster af diarré," samt detaljer om alvorlige bivirkninger.

- Jeg tror, at det er den, der smitter positivt af på hele sektoren, antager Mads Zink.

- Data for produktet CT388 ser mindre lovende ud end tidligere antaget, uddyber han.

Zealands aktie steg 3,6 pct. til 858 kr., og aktien i storebroderen, indekstunge Novo Nordisk, steg 0,6 pct. til 887 kr.

Novo Nordisk og Zealand kan få opmærksomhed i løbet af ugen på grund årsmødet hos den europæiske diabetesforening, EASD, i Madrid

Umiddelbart efter dansk børslukketid offentliggjorde Zealand positive forsøgsdata for sit eget fedmemiddel Dapiglutide.

Rockwool var også med i toppen af indekset med et plus på 1,8 pct. til 2808 kr. uden selskabsspecifikt nyt. Men der kan være tale om lidt revanche efter fredagens fald på 0,9 pct.

BAVARIAN DYKKEDE DYBT

Nederst i indekset faldt Bavarian 4,1 pct. til 229,80 kr.

Selskabet oplyste sent fredag, at topledelsen har solgt aktier for en samlet værdi på 34,2 mio. kr. Største sælger er topchefen, Paul Chaplin, som har solgt for 24,1 mio. kr. Bavarian-aktier. Meddelelsen om storsalget følger dog oplysninger torsdag om, at samme topledelse har udnyttet tegningsoptioner til køb af aktier for samlet 22 mio. kr.

- Det er derfor, den falder. Man kan så diskutere, om den skulle falde på det. Men man skal lige være opmærksom på, om der er noget teknisk bag salget, og det kunne godt virke som lidt af en overreaktion. Men det er det, aktien falder på i dag, konstaterer Mads Zink.

Med i den positive halvdel af C25 steg Vestas 1,5 pct. til 149,20 kr.

Vindmølleselskabet kunne mandag eftermiddag oplyse om sin første store amerikanske vindmølleordre til en havvindpark i New York, og Mads Zink ser en klar sammenhæng mellem ordren og kursstigningen.

- Det påvirker altid positivt, når der kommer sådan en ordre ind, siger han.

STRIBE AF NYE KURSMÅL

Smykkeselskabet Pandora fik sit kursmål løftet til 1050 kr. fra 920 kr. hos canadiske RBC, som holder fast i den negative anbefaling "underperform". Aktien steg 0,6 pct. til 1153 kr.

Royal Unibrew fik løftet sit kursmål til 560 kr fra 510 kr. hos amerikanske Citigroup, som har en "neutral" anbefaling for aktien. Unibrew oppræciserede i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal i august sine forventninger til hele 2024 som følge af blandt andet gunstigt vejr i juli og august.

Også Deutsche Bank løftede kursmålet for Unibrew - til 550 kr. fra 440 kr. Her er anbefalingen fortsat "hold".

Bryggeriaktien steg 0,4 pct. til 580 kr.

I den modsatte grøft fik Carlsberg sænket sit kursmål hos Deutsche Bank, der har skruet ned til 1100 kr. fra 1200 kr., men til gengæld fastholder den positive anbefaling "køb".

Carlsbergs B-aktie faldt 1,4 pct. til 769,60 kr.

Energikoncernen Ørsted fik sænket kursmålet til 450 kr. fra 480 kr. hos det europæiske børshus Oddo BHF. Anbefalingen er fortsat den positive "outperform". Aktien tabte 1,9 pct. til 414,50 kr.

.\\˙ MarketWire