Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Danske og tyske inflationstal indleder stille dag

10/9 07:07

En stille dag gryr på det danske obligationsmarked med enkelte nøgletal i morgentimerne at forholde sig til.

Dermed er der også udsigt til uændrede renter, når obligationsmarkedet åbner tirsdag.

På nøgletalsfronten venter nyt om forbrugerpriserne fra Danmark samt den endelige inflationsopgørelse fra Tyskland, efter at der natten til tirsdag er kommet nyt om handelsbalancen fra Kina.

Mandag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i 2,12 pct.

I USA steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 1 basispoint til 3,71 pct., og den forrentes i samme niveau tirsdag morgen på markedet i Tokyo. Det er samme niveau som ved børslukning i Danmark.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente steg 2 basispunkter til 3,67 pct.

Tirsdag morgen er renten på den toårige T-bond 3,68 pct. på markedet i Tokyo.

DANSK OG TYSK INFLATION

Fra morgenstunden venter nyt om den danske inflation for august, der måneden før blev opgjort til 1,1 pct., og fra Tyskland venter den endelige forbrugerprisopgørelse - også for august - der ventes uændret fra den foreløbige opgørelse på 1,9 pct. Begge tal offentliggøres klokken 8.

Natten til tirsdag er den kinesiske handelsbalance blevet offentliggjort. Den viste i august en overraskende stærk vækst i eksporten, mens importen omvendt faldt. Facit blev et handelsoverskud på 91,0 mia. dollar i august mod ventet 81,1 mia. dollar og 84,7 mia. dollar i juli.

Dertil venter i eftermiddag nyt om tilstanden hos de små og mellemstore virksomheder i USA i skikkelse af erhvervsindekset NFIB. Indekset ventes i august marginalt lavere i 93,6 fra 93,7 i juli.

- Hvis NFIB-indekset viser, at virksomhederne oplever en aftagende efterspørgsel kan det presse renter ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Onsdag er der nye inflationstal at tage bestik af for markedsdeltagerne, når der fra USA offentliggøres forbrugerprisindekset for august.

Inflationen i USA har længe været en torn i øjet hos landets centralbank, Federal Reserve. Den seneste tid har centralbanken dog nedtonet sit fokus på inflationen, da den efter to år med høje renter er begyndt at arte sig. I stedet er opmærksomheden rettet på arbejdsmarkedet, så det amerikanske vækstlokomotiv ikke bremser for meget op.

De amerikanske forbrugerpriser ventes i august at være steget 2,5 pct. på årsbasis fra 2,9 pct. i juli. Til gengæld ventes kerneforbrugerpriserne, der fraregner prisudviklingen på energi og fødevarer, uændret at blive opgjort til 3,2 pct.

.\\˙ MarketWire