Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/åbning: Renten holder niveau - markedet ser mod onsdag og inflation fra USA

10/9 08:49

Friske forbrugerprisopgørelser fra Danmark og Tyskland har ikke givet anledning til udsving på det danske obligationsmarked tirsdag.

Her er renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbnet i 2,12 pct. Det er uændret fra lukkeniveauet mandag.

Inflationen tiltog i august, viser tal fra Danmarks Statistik tirsdag morgen.

Forbrugerpriserne steg på årsbasis med 1,4 pct. i sidste måned fra 1,1 pct. i juli. Der er dog tale om en udramatisk stigning, konstaterer cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank, der ikke ser nogen "anledning til bekymring".

I Tyskland er der også nyt om forbrugerpriserne, da den foreløbige opgørelse med en inflation på 1,9 pct. bekræftes.

Natten til tirsdag er den kinesiske handelsbalance blevet offentliggjort. Den viste i august en overraskende stærk vækst i eksporten, mens importen omvendt faldt. Facit blev et handelsoverskud på 91,0 mia. dollar i august mod ventet 81,1 mia. dollar og 84,7 mia. dollar i juli.

Dertil venter i eftermiddag nyt om tilstanden hos de små og mellemstore virksomheder i USA i skikkelse af erhvervsindekset NFIB. Indekset ventes i august marginalt lavere i 93,6 fra 93,7 i juli.

- Hvis NFIB-indekset viser, at virksomhederne oplever en aftagende efterspørgsel kan det presse renter ned, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar.

Onsdag er der nye inflationstal at tage bestik af for markedsdeltagerne, når der fra USA offentliggøres forbrugerprisindekset for august.

Inflationen i USA har længe været en torn i øjet hos landets centralbank, Federal Reserve. Den seneste tid har centralbanken dog nedtonet sit fokus på inflationen, da den efter to år med høje renter er begyndt at arte sig. I stedet er opmærksomheden rettet på arbejdsmarkedet, så det amerikanske vækstlokomotiv ikke bremser for meget op.

De amerikanske forbrugerpriser ventes i august at være steget 2,5 pct. på årsbasis fra 2,9 pct. i juli. Til gengæld ventes kerneforbrugerpriserne, der fraregner prisudviklingen på energi og fødevarer, uændret at blive opgjort til 3,2 pct.

.\\˙ MarketWire